Инфо

10. новембар 2022.10. нов 2022.
Не препуштају врх: РК Металопластика Елискир

Не препуштају врх: РК Металопластика Елискир

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА

Дерби јесени

Две екипе и укупно један пораз. Жеље о титули на обе стране. Ривали који су победили Војводину. Клубови у серији победа и успеха. Победа још једна потврда великог квалитета. Искусни тренери
Вечити ривал је пао и то у Београду. Шапчани су други пут за две недеље у престоници показали да су бољи од ривала из „белог града“, а сада их чека изазов јесени, ако не највећи, онда један од највећих. Против Звезде је меч преломљен у финишу, како се и могло очекивати, а није нереално да и у суботу поново одлучују детаљи и сама завршница.



У гостима ће у суботу, од 18:30 у хали Зорка бити Динамо, панчевачки клуб који је у сезону ушао значајно појачан, великог самопоуздања и одличних резултата које бележи од другог кола. Поражен је на старту од Црвене Звезде у „Шумицама“, а онда је уследио низ тријумфа, пет од пет (у тренутку настанка текста тек је почињао дуел против Обилића, али су Панчевци били велики фаворити). Динамо, попут Металопалстике Елискир је најављивало борбу за висок пласман, али обе екипе деле скривени сан о освајању титуле. Уколико би се међу тих пет тријумфа негде ривали могли прогласити слабим, потврда снаге црно-жутих је стигла у дуелу за неприкосновеном Војводином коју су победили у маниру шампиона. Имају екипу попуњену на свим местима. Немају истакнуте појединце, али је терет једнако распоређен од Костадиновића на једном крилу преко Голубовића, Павловића, Чабрила, Радовића до Перовића, уз одличне алтернативе.



Металопластика Еликсир игра још боље од Динама, домаћин је и нема разлога за страх. Најефикаснији тим Лиге су Шапчани и то доминантно. Игра интересантне утакмице, с много голова и самопоуздање је на највишем нивоу. На сваки изазов Динама, има одговор у пандану на истој позицији.

Ц. Звезда – Металопластика 28:30 (15:14)
Београд. Гледалаца: 300. Судије: Боричић и Марковић (Београд). Седмерци: Црвена звезда 2 (1), Металопластика 6 (5). Искључења: Црвена звезда 12, Металопластика 6 минута.
МЕТАЛОПЛАСТИКА: Павковић, Додић, Карић, Јевтић 2, Срдановић 4, Мирковић, Миловановић 3, Аиди 11 (3), Терзић 1, Иванић, Арсић (13 одбрана), Дамјановић, Симић 2, Брајовић 5 (2), Петровић, Дакић 2.


-Играмо са много самопоуздања, срчано, борбено и умемо да решимо меч у најтежим тренуцима и то је одлика одличних екипа. Имамо још пропуста у одбрани, имамо некада одлична тактичка решења, каткад смо као почетници и то морамо да исправимо – истакао је тренер Владан Матић после меча против Ц. Звезде.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa