Инфо

29. децембар 2011.29. дец 2011.
ОШ „ЈАНКО ВЕСЕЛИНОВИЋ“

НЕГОВАЊЕ ПИСАНЕ РЕЧИ

Двадесет четврти број школског часописа „Ђачко срце“ представљен прошлог четвртка. После мултимедијалне презентације директорке Љиљане Стојановић, ученици су се дружили са песником Крстивојем Илићем, Бошком Живановићем, бившим ђаком школе, данас песником и професором српске књижевности и својим другаром, младим песником, Немањом Ђурановићем
Дванаест година уназад у ОШ „Јанко Веселиновић“ два пута годишње излази часопис „Ђачко срце“. Свој таленат, када је у питању писана реч, показивале су генерације и генерације ђака, а неки од њих то и дан-данас чине. Тако је на представљању новог броја своје песме говорио и бивши ђак школе, Бошко Живановић. Своје прве песничке кораке управо је направио у овом школском часопису.
- Драго ми је да сам овде. Данас сам у својству песника и бившег ђака ове школе. Док сам био у школи радо сам читао „Ђачко срце“. Неке од првих мојих класичних дечјих песмица нашле су се у школским новинама захваљујући мом наставнику Милу Радовановићу који је овде са нама. Наставила се традиција. После дугог низа година поново смо ту на истом месту што ми је изузетно драго ““ рекао је Бошко Живановић.
Редакцију данас чине Гордана Јанковић, Радмила Матић, Верица Ђапановић, Драгољуб Ђокић. Они су млади, талентовани, пуни ентузијазма и љубави према писаној речи, према свом српском језику, али и добри познаваоци немачког и енглеског језика.
- Ми се бавимо актуелним догађајима у школи и неким занимљивостима ван школе. У редакцији је више нас, а доста другара пише. Они шаљу текстове, ми бирамо и правимо ове новине које доста говоре уопште о новим стварима у школи, о ђацима, и наравно, о нама самима који правимо те новине. Наравно, наставник српског језика Миле Радовановић нам помаже да све то уклопимо ““ рекла је Верица Ђапановић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa