Инфо

10. новембар 2022.10. нов 2022.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

ОДРЖАНА 18. РЕДОВНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА

Ребаланс због 286 милиона динара већих прихода

„Буџет града је највећи у истрорији - 5,9 милијарди. На инвестициона улагања одлази 30 одсто буџета и један смо од ретких градова који толико издваја за инвестиције“ рекао је градоначелник Шапца Александар Пајић. „Данас је било речи о 286 милиона динара више у буџету. Међутим, не видим да се села довољно развијају, на видимо неке значајније капиталне инвестиције“ каже један, од два представника опозиције у Скупштини, Драган Станковић
Нешто више од 286 милиона динара више прихода у буџету града разлог су за други ребаланс усвојен у четвртак на 18. седници Скупштине града. Одборници су се изјаснили о још три тачке дневног реда, четвртом ребалансу програма пословања ЈКП “Стари град“, одлуци о давању на коришћење без накнаде непокретности у јавној својини града удружењу “Каритас“ и одлуци о спровођењу јавног конкурса за избор директора ЈКП “Топлана Шабац“.

-Приходи буџета града су повећани за 286 милиона. Буџет града је највећи у истрорији - 5,9 милијарди. Стабилизовали смо буџет, јавне приходе и сада град послује без икаквих проблема. Враћамо дугове наслеђене из претходног периода и не задужујемо град, а реализујемо све предвиђено буџетом. На инвестициона улагања одлази 30 одсто буџета и један смо од ретких градова који толико издваја за инвестиције. Наставићемо даље са зацртаним пројектима. Радимо и по Закону, али пре свега одговорно и поштено, рекао је градоначелник Шапца Александар Пајић.

Опозиција испред сале
Одборници опозиције одржали су конференцију за медије испред сале у којој се одржавају седнице Скупштине. На конференцији су говорили Милутин Станковић, Срђан Митрашиновић и Живојин Вулетић о разлозима зашто не присуствују седницама.
Милутин Станковић је изразио мишљење да су тачке усвојене на седници погрешне, а да цену погрешник политика плаају суграђани.
-Као одборници Скушпштине града Шапца и листа на којима смо се кандидовали на већ 18 седница Скупштине нисмо и нећемо присуствовати, не зато што не желимо него зато што за нас избори и изборни процес још увек није готов. Листе које су учествовале на изборима поднеле су приговоре Установном суду на сам изборни процес и ми на њихову одлуку по нашим приговорима чекамо већ две године. Сматрамо да институције треба да раде свој посао, а да земља у којој живимо има изграђен систем, док Шабац и Шапчани не треба да буду таоци погрешних политика. Зато апелујемо на институције да почну да раде свој посао и одговоре листа за које смо уверени да, уколико би их размотрили и на њих у складу са законом поступили, а не по партијском интересу СНС, како се то до сада чини, да локална Скупштина не би изгледала овако како сада изгледа, него потпуно другачији, рекао је Милутин Станковић, одборник Групе грађана „Прилика“.


Председник Скупштине града Немања Пајић похвалио је конструктивну расправу која се одвијала током седнице.

-Након ребаланса и даље 30 одсто новца из буџета иде у капиталне инвестиције, што значи да је овај буџет развојни. Могли смо чути и расправу о многим темама које се тичу града, а нису биле на дневном реду и, као председник Скуштине, када је нешто од интереса за наше суграђане дозволим дискусију у том смеру. Скупштина јесте место где се води дијалог и говори се о актуелним темам и то треба тако да буде, рекао је Немања Пајић.

Опозицију су заступали Драган Станковић и Душан Туфегџић са листе “Шабац је наш - Небојша Зеленовић“ који су оформили одборничку групу “Иницијатива Село - град / Буђење“. Дискутовали су о свим тачкама, износили замерке и давали предлоге.

Фото: Глас Подриња


-Ми смо одлучили да уђемо у Скупштину. Институције су постаављене. Ми о томе не можемо да одлучујемо, за то постоје судови. Желимо да заступамо интересе грађана, они су нас гласали и ми то покушавамо да радимо на најбољи начин. Трудимо се да будемо конструктивни, да скупштинска заседања не протичу монотоно, а пре свега, да грађани чују и другу страну, а не само оно што прича власт. Овде заступам грађане који су нас гласали, а првенствено оне са села, јер сам ја из села. Данас је било речи о 286 милиона динара више у буџету. Међутим, не видим да се села довољно развијају, не видимо неке значајније капиталне инвестиције. Овим темпом изградње инфраструктуре, пре ће нестати сељака и села него што ће добити довољно квалитетне услове за живот, рекао је Станковић.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa