Инфо

10. новембар 2022.10. нов 2022.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПАЈИЋ ИЗАБРАН ЗА ЗАМЕНИКА ПРЕДСЕДНИКА БФЦ КЛУБА КОЈИ ПОСЛУЈЕ У ОКВИРУ НАЛЕД-а

Tрудићу се да оправдам поверење

Досадашња искуства поделићу са осталим локалним самоуправама, како бисмо заједнички унапредили привредни амбијент и на тај начин допринели задовољавању потреба свих грађана наше државе. Као заменик председника БФЦ клуба, залагаћу се за проактивну политику отварања нових радних места и запошљавање, као и за повољно пословно окружење локалних самоуправа у нашој земљи. Захваљујем се свим члановима БФЦ клуба који су ми пружили подршку и трудићу се да то поверење оправдам”, истакао је Пајић
Градоначелник Шапца др Александар Пајић на конститутивној седници Клуба градова и општина са повољним пословним окружењем изабран је за заменика председника БФЦ клуба који послује у оквиру НАЛЕД-а. За председницу клуба изабрана је градоначелница Ниша Драгана Сотировски, а у председништву су и градоначелник Крагујевца Никола Дашић, градоначелник Пожаревца Саша Павловић и градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Градоначелник Пајић истакао је да је ово велика част за Град Шабац који је носилац Сертификата о повољном пословном окружењу.

,,Град Шабац пружа пуну подршку свим својим суграђанима, пословним партнерима и свима који живе и раде на територији града Шапца. Досадашња искуства поделићу са осталим локалним самоуправама, како бисмо заједнички унапредили привредни амбијент и на тај начин допринели задовољавању потреба свих грађана наше државе. Као заменик председника БФЦ клуба, залагаћу се за проактивну политику отварања нових радних места и запошљавање, као и за повољно пословно окружење локалних самоуправа у нашој земљи. Захваљујем се свим члановима БФЦ клуба који су ми пружили подршку и трудићу се да то поверење оправдам”, истакао је Пајић.

Фото: Глас Подриња


Три кључна приоритета Клуба градова и општина са повољним пословним окружењем (БФЦ Клуб) су унапређење управљања комуналним делатностима на локалу, као и јавном имовином општина и градова и успостављање јединственог онлајн регистра паса луталица у циљу спречавања злоупотреба са одштетним захтевима за уједе.

На седници на којој су представљени реформски циљеви за бржи развој градова и општина и ново руководство БФЦ Клуба, гости су били министар за јавна улагања Марко Благојевић и помоћница министра за државну управу и локалну самоуправу Маринa Дражић. Министар Благојевић нагласио je да ће министарство наставити посао који је започела Канцеларија за јавна улагања и да се приоритети у одабиру пројеката неће мењати, а кандидоваће их самоуправе према својим потребама.

,,Буџет за јавна улагања у локалним самоуправама неће се смањивати, само ће број пројеката бити мањи, јер ћемо више финансирати велике пројекте. Најважније је да су пројекти добро припремљени и финансирање ће најпре добити они који имају потпуну документацију и дозволе”, поручио је Благојевић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa