Инфо

10. новембар 2022.10. нов 2022.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Сајам туризма у Економској школи „Стана Милановић“

Са ученицима на пут око света

Србија, Јапан, Грчка, Тајланд, Бугарска, Египат, Јужна Кореја, Француска, Бразил, Мексико и Турска биле су дестинације које су интересантним јелима и презентацијом представили посетиоцима ученици Економске школе на Сајму туризма у школи
Економска школа „Стана Милановић“ организовала је сајам туризма у сали школе како би представила туристичке и гастрономске потенцијале земаља света, али и промовисала знања и вештине младих који похађају ову образовну установу. Сајам су уз подршку руководства школе, професора ментора (Ане Алексић, Ане Јовановић, Љубинке Илић и Николе Јолдић) реализовали ученици смерова туристичко - хотелијерски техничар и кувар.

Задовољни смо одзивом, штандовима и целокупном манифестацијом


Србија, Јапан, Грчка, Тајланд, Бугарска, Египат, Јужна Кореја, Француска, Бразил, Мексико и Турска биле су дестинације које су интересантним јелима и презентацијом представили посетиоцима.
Традиционално српско мезе, славски колач, погача били су део понуде штанда Србије. Ученицима је била жеља да покажу богатство и различитост укуса земље из које потичу.

Фото: Глас Подриња


-Вођени коренима и пореклом одабрали смо да представљамо Србију на школском сајму туризма. Традиционална јела део су понуде, а када је у питању туристички потенцијал, свакако бисмо увек препоручили Табановачку шљункару. Локална дестинација за све оне који не желе дуго да путују. Гастрономска понуда шабачког краја је сјајна. Верујем да Србија има много тога да понуди, те смо открили бројне лепоте - рекао је Петар Јовановски друга година смера туристичко - хотелијерски техничар.

Штанд латиноамеричке земље Мексико имао је своје место на Сајму туризма, а посебно су такоси привукли пажњу.

- Мексико смо одабрали због хране, културе и обичаја. Наравно, неизоставни такоси које треба пробати, али и друга јела. За ову прилику су припремили кувари наше школе. Они су били задужени за укус, изглед хране, а ми са смера туристичко - хотелијерски техничар за презентацију одабране земље - нагласила је ученица Марина Радојчић друга година смера туристичко - хотелијерски техничар и додала са је Сајам одлично организован, те да је премашио сва очекивања.

-Задовољни смо одзивом, штандовима и целокупном манифестацијом. Атмосфера је одлична. Надам се да ће у наредном периоду бити поново организован сајам.

Фото: Глас Подриња


Једна од најдражих дестинација за одмор је Грчка што потврђује и статистика да скоро трећина домаћих туриста одабере Хеладу сваке године. Иако традиционално, Срби лета проводе у братској земљи, увек постоје мање познате занимљивости о храни, култури и обичајима.

-Зачини и гирос су прва асоцијација на грчку кухињу. Неке састоје можемо купити и у Србији, али за прави ужитак треба посетити Грчку, посебно Санторини. Ова дестинација је позната по најлепшем заласку сунца и плавим крововима које припадају црквама, што многи туристи не знају - кажу Вања Мисојчић и Александра Спајић ученице смера туристичко - хотелијерски техничар.
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa