Инфо

10. новембар 2022.10. нов 2022.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Донација за Музичку школу „Михаило Вукдраговић“

Деци, с љубављу

Концерт под називом „Поклон свој деци“ приређен је у знак сећања на Дејана и за све будуће музичке виртуозе које годинама Фондација помаже својим деловањем
Музичка школа „Михаило Вукдраговић“ добила је вредну донацију од Фондације „Дејан Исаиловић Иса“ у виду полуконцертног клавира Шигеру Каваи ЦК-7 на ком свирају најпознатији пијанисти света.
У име Фондације поклон школи је уручила Дејанова мајка Даница подсећајући присутне на значај даровитости и неговања талената код младих.

Дејан Исаиловић Иса рођен је у Шапцу 1964. године, где је завршио нижу музичку школу, одсек хармоника, а потом и одсек контрабас, а касније образовни пут наставио на Вишој педагошкој академији. Свирао је у џез оркестру Лазара Тошића у Београду и наступао у тадашњој Југославији, као и бројним државама света. За снимљену музичку касету „Нико нема што Србин имаде“, издавачке куће „Глас цркве“ уз појање професора музике и певања Београдске богословије и шабачког оркестра члановима оркестра су уручене захвалнице великог добротвора, јер су приход од продаје касете приложили за изградњу Храма Светог Саве на Врачару. Дејан Исаиловић свирао је у оркестру „Чаролија“ и КУД „Абрашевић“. У знак сећања на Дејана, мајка Даница оснива Фондацију.


-Драга децо, због вас, вашег талента, љубави коју носите у срцу стојим пред вама у Музичкој школи, храмовној институцији и расаднику музичке уметности. Важно је да волите оно што радите, а школа коју похађате негује ту љубав. Школа где се тонови свакодневно као капи сливају у велики извор дарован од самог Бога. Поседујете таленат, шта још је потребно да бисте исказали своје умеће. Инструменти без којих се не може музика стварати - рекла је Даница Марковић у свом обраћању додавши да је величина поклањати, те да је једна посебна уметничка душа била покретач и инспирација за доброчинство.

Фото: Глас Подриња, Соња Живковић, директорка музичке школе


-У сећање на мог сина Дејана, а вама на поклон дарујемо музички инструмент, клавир за сву талентовану децу.

Концерт под називом „Поклон свој деци“ приређен је у знак сећања на Дејана и за све будуће музичке виртуозе које годинама Фондација помаже својим деловањем.

Фото: Глас Подриња, Даница Марковић


-Захваљујемо се Даници на значајној донацији и радујемо што ће генерације које долазе имати прилику да свирају на клавиру који је дарован. Наше пријатељство траје пуних 15 година и од самог почетка нас спаја жеља да се помогне младим талентима. Та жеља из године у годину је све интензивнија - истакла је директорка Музичке школе Соња Живковић.
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa