Инфо

10. новембар 2022.10. нов 2022.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

ПОКРЕТ ЗАПАДНА СРБИЈА ОБЕЛЕЖИО 10 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА

Шабац у Срцу

Председник Покрета, Немања Пајић, истакао је да је највећи изазов са којим се се срели било заправо само оснивање странке. Сада су поносни на то што је више од 90 одсто људи остало уз њих од првог дана, а да се организација временом само ширила. Данас броје око 1.000 чланова и срећни су што имају нове младе људе којима могу да дају шансу
Покрет Западна Србија обележио је 10 година постојања. Тим поводом организовали су конференцију за медије где је било речи раду током претходне деценије, као и о плановима за будућност.
Председник Покрета, Немања Пајић, истакао је да је највећи изазов са којим се се срели било заправо само оснивање странке. Сада су поносни на то што је више од 90 одсто људи остало уз њих од првог дана, а да се организација временом само ширила. Данас броје око 1.000 чланова и срећни су што имају нове младе људе којима могу да дају шансу.

-Покрет Западна Србија настао је као организација која свој политички рад заснива на децентрализацији и локалног је карактера и у средишту своје политике има искључиво развој града и бољитак свих грађанки и грађана града Шапца и као такав траје ево већ 10 година. Ретко која странка на републичком нивоу, а нарочита је реткост да политичка организација локалног карактера, успе да одржи континуитет од десет година, да сачува свој идентитет и да за то време буде препозната од стране бирача као незаобилазан политички чинилац. Западна Србија није идеолошки обојена, а наш основни принцип јесте жеља да наш град изгледа као развијени европски градови сличне величине, рекао је Немања Пајић.
Навео је да је Западна Србија јединствена политичка организација у Србији и по томе што њихови чланови нису искористили организацију као пролазну станицу или одскочну даску ка републичком нивоу, већ остали доследни у бављењу локалном политиком.

Фото: Глас Подриња


-Задовољан сам што истрајавамо на овој идеји, али ми можемо још много тога. И хтео бих да поручим нашим члановима, да смо поносни на ваш ангажман, зато што сте одговорни, солидарни и посвећени. Само тако нико не може да засени наш рад и нашу мисију, а то је да отварамо нове перспективе за: професионално остваривање; за креативно изражавање у области културе, спорта, друштвених активности; за град по мери младих који води рачуна о старијима и рањивима; за град који поштује своју традицију и гаји културу сећања; за безбедан град; за што бољи образовни и здравствени систем; за град по мери људи који у њему живе. Само тако од Шапца, који нам је у срцу, можемо да направимо град будућности, рекао је Пајић.

Навео је да је циљ покрета да Шабац учине лепшим и бољим местом за живот и сматра да су Шапчани препознали њихов рад и труд. Истакао је да су им фокусу људи, Шапчани, којима свим ангажовањем желе да помогну како би имали бољи живот.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa