Инфо

17. новембар 2022.17. нов 2022.
Шапчани у Трсту (фото: Ж. М.)

Шапчани у Трсту (фото: Ж. М.)

БАСКИН: УСПЕШНО ГОСТОВАЊЕ У ИТАЛИЈИ

Победа као замајац

Шабачки играчи баскина, јединственог инклузивног спорта, гостовали су у Италији, Трсту, где су били у прилици да гледају завршницу Првенства Италије. Осим што су посматрали игру у њеној колевци, добили су прилику и да се опробају на паркету.

Шапчани су у оквиру ревијалног дела програма одиграли своју прву међународну утакмицу од 2019. године када су организовани први тренинзи овог спорта у Шапцу. Противник им је била микс екипа четири Баскин тима из Италије. У узбудљивој утакмици која је одиграна у суботу 12. новембра, Шапчани су извојевали победу резултатом 53:45.

Фото: Ж. М.


Шабачку екипу чинило је 16 играча: Душан Павловић, Мирослав Поповић, Урош Поповић, Андријана Поповић, Мишел Петровић, Ана Талић, Стефан Петровић, Урош Талић, Ненад Дивљаковић, Аница Весић, Марин Мркогаћа, Александар Станковић, Мирјана Каретић, Живан Ристановић, Мирослав Радовановић и Мирољуб Николић. Тренер екипе био је Живан Милошевић.

-Посебна захвалност иде младим шабачким кошаркашима Душану Павловићу и Урошу Поповићу који несебично помажу и показују емпатију према учешћу особа са инвалидитетом, као и родитељима играча који су дали немерљив допринос реализацији овог успеха - истакао је Живан Милошевић, тренер баскин екипе из Шапца.

Гостовање у Италији организовао је Спортски савез особа са инвалидитетом града Шапца, уз подршку Градске управе.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa