Инфо

17. новембар 2022.17. нов 2022.
„Плави“ и даље без пораза (фото: РК Металопластика)

„Плави“ и даље без пораза (фото: РК Металопластика)

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА

Да ли је плитка Дубочица?

Лесковчани ривал просечног квалитета. Домаћи терен ипак посебна снага. Металопластика Елискир посебан ривал. Секунде делиле од максималног учинка „плаве“ и после низа дербија. Све осим победе гостију изненађење
Буквално су секунде делиле Металопластику Еликсир да и после седам кола и низа од четири тешке утакмице сачува максималан учинак. Ипак шут Радовића у стилу Душенбајева или некада Вујовића донео је бод Панчевцима у хали Зорка. Снагу су одмерили „титани“ рукомета у овој сезони, Металопластика је била ближћа победи, али оба тима са по бодом задржавају низ непоражености.

М’пластика Еликсир – Динамо (П) 32:32 (19:14)
Хала Зорка. Гледалаца: 2.000. Судије: Милосављевић и Тривковић (Бешка). Седмерци: МП 3 (3), Динамо 3 (2). Искључења: МП 10, Динамо 20 минута.
МЕТАЛОПЛАСТИКА: Павковић (1 одбрана), Додић 4, Јевтић 1, Ћосић, Срдановић 2, Мирковић 1, Миловановић 1, Аиди 9, Терзић, Иванић 1, Арсић (8 одбрана, седмерац), Дамјановић, Симић, Брајовић 10 (3), Петровић 1, Дакић 2.
ДИНАМО: Марјановић (3 одбране), Стаменковић, Перовић 5 (2), Челица 1, Ивезић (2 одбране), Новаковић, Чабрило 4, Тонић, Дистол, Павловић 4, Урта, Голубовић 5, Костадиновић, Радовић 7, Милошевић, Сунајко 6.


-Много нервозе је било у нашој игри, превише техничких грешака и тако смо омогућили ривалу да се врати у меч који смо имали у рукама. Бод је бољи од пораза, жалимо за другим бодом, но настављамо својим путем. Обе екипе циљају плеј оф, квалитетом заслужују да буду међу четири и можда на пролеће поново одмеримо снаге – истакао је тренер Шапчана Владан Матић.

Наредна станица Металопластике Елискир на том путу је Лесковац и домаћа Дубочица. Шапчани носе лепе успомене на град где су пролетос освојили Куп Србије, но садаје у фокусу Дубочица. Интересантно да су домаћи, који се посебно поуздају у домаћи пшаркет, ове године победили ту само једном у четири меча, док су на гостовањима забележили две победе. Црвено-наранџасти су врло искусан тим, сигуран у средини табеле. Бекови су највећа снага: Милићевић, Миловановић (некадашњи играч Металопластике), појачање из Југовића Столић и искусни Павловић, као и свима знани голман Коцић.

А. Аиди (фото: РК Металопалстика)


У досадашњим мечевима је успела само донекле Дубочица да парира Шапчанима, али не и да угрози бодове. Ове сезоне је разлика у квалитету још очигледнија и само победа гостију је очекивана, што може бити и опасност.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa