Инфо

17. новембар 2022.17. нов 2022.
Против бившег клуба: А. Бараћ

Против бившег клуба: А. Бараћ

ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА

Против најтрофејнијих

Војводина није била проблем према очекивањима. Следи велики дерби против Партизана. На почетку лета Београђани у великим проблемима, сада један од бољих тимова Србије. Учесници осмине финала Евро купа
Новосадска Војводина није била, на крају свега, превелики проблем за шабачке ватерполисте. Остварена је четврта узастопна победа у Лиги и направљена права увертира за велики дерби против Партизана. Шабац ће се у Београду спупротставити најтрофејнијем тиму Србије.

Шабац – Војводина 15:7 (2:3, 3:1, 4:3, 6:0)
Градски базен. Гледалаца: 400. Судије: Раковић-Крстиношић, Стефановић. Искључења: Шабац 7, Војводина 8. Петерци: Шабац 2 (2).
ШАБАЦ: Живојиновић, Мараш 1, Марковић, Репановић 2, Копцев, Круг, Бараћ 2, Станић 1, Тубић, Шулц 2, Стојановић 3, Шакудинов, Гавриловић, Тохољ 4. Тренер: Личанин.
ВОЈВОДИНА: Пајковић, Марић, Блажевић, Париводић, Тинтор, Брешћански, Прекогачић 2, Радованлија 1, Гулд, Рогач , Касум 4, Вујковић, Средојевић, Биочанин. Тренер: Бајин.


О историји Партизана тешко је говорити у неколико реченица, међутим историја не игра, већ садашње поставе, а оно што су ти тимови у овом тренутку гарантује одличан и квалитетан ватерполо. Партизан је био у великим проблемима током лета, изгледало је да ће поново да се суочи са финансијским колапсом, екипу је напустило неколико важних играча: Велкић (Ортиђа), Бараћ (Шабац), Ћирић и Алексић (крај каријере), Вицо (Раднички), Ристичевић (Н. Београд), међутим уследио је опоравак, ангажовање неких одличних играча: Тртовић, Радуловић, Јауковић, продужење сарадње са Смиљевићем и Ловреом, те је поново направљен врло добар тим. Наизглед подмлађена екипа се пласирала у осмину финала Евро купа, где их очекују дуели против Паниониоса, а у Лиги је сву снагу тима са Бањице осетила, по именима много квалитетнија Звезда. Фаворита нема, а Партизан жели реванш за дупли пораз у борби за треће место претходне сезоне, где је Шабац изборио квалификације за Лигу шампиона. У регуларном делу Партизан је остварио две победе против Шапца.

Обе екипе су четвртфиналу Купа, већ током недеље очекују их нови турнири у Регионалној лиги, а потом и осмина финала Евро купа.
Д. Б.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa