Инфо

17. новембар 2022.17. нов 2022.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Свечаном академијом у Шабачком позоришту

Обележено пола века Адвокатске коморе Шабац

Ми смо модерна организација са три пословна простора у Шапцу, Ваљеву и Лозници, инфраструктурно оспособљена да решава еснафске проблеме на дневном и месечном нивоу и бори за владавину права, закон и правну државу. Бројимо 430 адвоката и 92 приправника, навео је председник Адвокатске коморе Шабац Владан Мијаиловић
У присуству чланова и гостију, свечаном академијом у Шабачком позоришту у суботу је обележено 50 година постојања Адвокатске коморе Шабац. Основана је 30. септембра 1972. године, по ступању на снагу Закона о адвокатури и другој правној помоћи.

-Прво наше седиште је било у Општинском суду у Шапцу. Данас је то модерна организација са три пословна простора у Шапцу, Ваљеву и Лозници, инфраструктурно оспособљена да решава еснафске проблеме на дневном и месечном нивоу. Бројимо 430 адвоката и 92 приправника. Ми смо западносрпска адвокатура, која се бори за владавину права, закон и правну државу. Евоцирали смо успомене на почетке оснивања, доајене који су уткали свој рад и труд у постојање коморе, њену модернизацију и опремање- навео је председник Адвокатске коморе Шабац Владан Мијаиловић.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић честитао је јубилеј.

-Задовољство је што је Шабац центар западносрпске адвокатуре и што славимо 50 година Адвокатске коморе у Шапцу, која подразумева припадност адвоката из Ваљева и Лознице, али и свих осталих општина и места из Мачванског и Колубарског округа. Ово је заиста велики јубилеј и Град Шабац ће подржати борбу за правду и апсолутно спровођење закона, јер то је интерес грађана Србије. Честитам годишњицу и желим успех у даљем раду, да борба за права грађана и поштовање законитости буде приоритет у Граду Шапцу и држави Србији- поручио је Пајић.

Један од првих адвоката који су основали комору је Живојин Шестић.

-Имали смо фантастичну екипу адвоката који су били посвећени адвокатури и желели да имамо комору овде у Шапцу. Активно сам био у адвокатури 52 године, сада сам у пензији. Адвокатура је некада испуњавала оно што се од ње очекује, сад је превише адвоката, не знам колико се то одражава на квалитет- рекао је Шестић.

Адвокат из Богатића Витомир Виторовић је истакао да се за 52 године, колико ради, много тога променило.

-Имам 80 година, осећам се пријатно и драго ми је што видим старе колеге на окупу. Надам се да се видимо овде и 2032. године- поручио је Виторовић.

Свечаној академији су присуствовали и представници правосуђа, Адвокатске коморе Србије и комора у њеном саставу, као и комора Републике Српске и Федерације БиХ. Најзаслужнијим појединцима уручене су плакете.
Д.Д.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa