Инфо

17. новембар 2022.17. нов 2022.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

ДВОРИШТЕ ДОБИЛО 2.700 МЕТАРА АСФАЛТНОГ ПУТА

За мештане огромна корист

Овде није ништа инфраструктурно улагано раније. Само се насипало каменом и то је трајало до прве кише. Имали смо од пореза на имовину 557.000 динара и мештани су дали 4.000 евра 2019. године и тада је урађено 800 метара асфалта. Сада је урађено 2.700 метара, а мештане није коштало ништа, рекао је Живан Марић, председник Савета Месне заједнице Двориште
Двориште је добило 2,7 километара асфалта, чиме ће бити олакшан живот за житеље 50-ак домаћинстава “Доње мале“, око 25 километара удаљене од центра Шапца. За деоницу пута је из буџета града издвојено 28,8 милиона динара.

-Овде није ништа инфраструктурно улагано раније. Само се насипало каменом и то је трајало до прве кише. Имали смо од пореза на имовину 557.000 динара и мештани су дали 4.000 евра 2019. године и тада је урађено 800 метара асфалта. Сада је урађено 2.700 метара, а мештане није коштало ништа, рекао је Живан Марић, председник Савета Месне заједнице Двориште у трећем мандату и захвалио градоначелнику Шапца Александру Пајићу због тога што се улаже у села.

Фото: Глас Подриња


Јанко Урошевић, пекар из овог села, има радњу у којој производи хлеб и до сада се сусретао са великим проблемима око транспорта.

-Остао сам на свом имању и изградио пекару. Пут ми је много фалио. Било је практично неподношљиво. Нисам могао да возим робу, а снабдевам околних осам села хлебом. Сада сам презадовољан. Могу само да похвалим све који су допринели томе да добијемо асфалт, рекао је Урошевић.

Радове је посетио градоначелник Алекандар Пајић сасвојим сарадницима и том приликом навео да је, са овим радовима, урађено око 75 километара путева за две године.

Фото: Глас Подриња


-Користимо лепе дане у новембру да продужимо грађевинску сезону и да све што наши суграђани очекују и испунимо. Захваљујем се на стрпљењу људима који овде живе. Овај део села је густо насељен, а ту су и имања Такође имамо и привреднике који имају своје производне погоне, али нису имали адекватне путеве. Мештани су задовољни квалитетом пута, пропустима, каналима. Овде се комплетно ради посао и пут ће бити дуговечан, рекао је градоначелник Пајић.

Извођач радова је “Југокоп Подриње“.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa