Инфо

17. новембар 2022.17. нов 2022.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

ОСНОВНА ШКОЛА „ВУК КАРАЏИЋ“ ОБЕЛЕЖИЛА 135 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА

Традиција се наставља

У четвртак, 10. новембра, Основна школа „Вук Караџић“ обележила je 135 година постојања
Основана 1887. године, када је почела са радом, Основна школа „Вук Караџић“ спада у ред најстаријих образовних установа у Србији. Зидана у стилу сецесије, крајем 19. века представљала је најлепшу грађевину у Шапцу.

Фото: Глас Подриња


- Иако одолева зубу времена, трагови се виде на екстеријеру. Очекујемо да ће најављена реконструкција школе бити реализована у што скоријем периоду. Осећам се поносно гледајући колико су нам активни и колеге и деца који нас представљају на разним такмичењима. Ове године награђено је четрдесетак ученика и двадесетак наставника. Пратимо њихове успехе и презадовољни смо, рекао је директор школе Драгослав Павловић.

Фото: Глас Подриња


Градоначелник Шапца др Александар Пајић истакао је да је поносан на школу која носи име по најзначајнијем српском правописном реформатору и која је одшколовала бројне генерације ученика.

Иако одолева зубу времена, трагови се виде на екстеријеру. Очекујемо да ће најављена реконструкција школе бити реализована у што скоријем периоду


- То не би било могуће без посвећених и преданих наставника и школског особља, без чијег рада не би било ни школских успеха. Желим им да и даље негују праве вредности и наставе да их преносе на нове генерације. Град Шабац ће уложити средства да ова школа буде реконструисана, поручио је градоначелник Пајић.

Фото: Глас Подриња


Програм је свечано отворен химном Вуку у извођењу школског хора под вођством наставнице музичке културе Снежане Ранковић Ђерић, након чега је уследила приредба о настанку и историјату школе, коју су припремили ученици са наставницом српског језика Весном Вуковић. Програм је завршен песмом ”Неки нови клинци” у извођењу хора наставника и ученика, под диригентском палицом наставнице музичке културе Снежане Шалаи Тибор, уз пратњу оркестра из МШ ”Михаило Вукдраговић”. За сценографију се побринула наставница ликовне културе Ана Ивковић, а свој допринос дале су учитељице Татјана Чолић и Милена Драгојевић.
М.Ф.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa