Инфо

17. новембар 2022.17. нов 2022.
Душан Јовановић (Библиотека шабачка)

Душан Јовановић (Библиотека шабачка)

Библиотека шабачка и Шабачки шаховски клуб организују „Библишах“

За будуће мајсторе и велемјасторе

„Библиотека шабачка у сарадњи са Шабачким шаховским клубом реализује школицу шаха и на овај начин наставља континуирано организовање активности за децу и младе. У основи свих радионица је књига, а реализују се у циљу популаризације читања
Библиотека шабачка у сарадњи са Шабачким шаховским клубом реализује школицу шаха под називом „Библишах“ намењену предшколцима и ученицима основних школа. За древну вештину пријавило се више од 80 малишана, те је први сусрет организатора и полазника радионица протекао у упознавању са основама шаха.

У име Библиотеке шабачке, као иницијатора радионица присутнима се обратила Јелена Подгорац Јовановић, директорка поделивши своје утиске о овој спортској игри.

Душан Јовановић (Библиотека шабачка)


-Шах је изазовна древна вештина и његове тајне познају малобројни. Због тога смо одлучили да баш у Библиотеци покренемо школицу, као један подухват у ком ћемо се трудити да истрајемо. Играти шах је права уметност. Иако годинама и сама играм шах, још увек нисам овладала свим тајнама и вештином. Надамо се да ће са радионица понићи нови мајстори и велемајстори – истакла је Јелена Подгорац Јовановић.

Председник Шабачког шаховског клуба Мирољуб Мердовић подсетио је да интересовање за шах траје два миленијума, те да не губи на актуелности. Но, младе који стасавају треба подстицати и мотивисати како би се одржао континуитет и традиција коју има у Шапцу.

-Шабац је град спорта, а шах мора да остане и опстане у спортском граду. Наше трајање поткрепљује и млад тим, наши шахисти који остварују успехе. Оно на шта смо поносни је то што су они добри ученици и студенти. Надам се да ће тако и полазници школице шаха бити успешни на свим пољима. Велико интересовање деце то доказује – поручио је Мердовић.

Шах је изазовна древна вештина и његове тајне познају малобројни. Због тога смо одлучили да баш у Библиотеци покренемо школицу, као један подухват у ком ћемо се трудити да истрајемо. Играти шах је права уметност


„Библиотека шабачка на овај начин наставља континуирано организовање активности за децу и младе. У основи свих радионица је књига, а реализују се у циљу популаризације читања. Познато је да тинејџери престају са читањем необавезне литературе и зато су програми које Библиотека шабачка организује, као и сарадња са шабачким основним и средњим школама, неопходни да би се младима пружиле нове могућности, открића и знања“, наводе из Библиотеке шабачке.
М.Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa