Инфо

29. децембар 2011.29. дец 2011.
ОПШТА БОЛНИЦА ШАБАЦ

СЕРТИФИКАТ О АКРЕДИТАЦИЈИ НА ТРИ ГОДИНЕ

Повећали смо безбедност пацијента од уласка до изласка из наше установе, стандардизовали смо своје услуге, многе сегменте рада процедурално смо уредили
Општа болница „Др Лаза К. Лазаревић“ Шабац добила је сертификат о акредитацији на период од три године. Ово је одлука Агенције за акредитацију здравствених установа, а сертификат о акредитацији уручен је директорки болнице др Зори Николић.
На самом крају 2011. године добили сте сертификат о акредитацији. Да ли је то и најважнији посао у овој години?
- Наш најважнији посао и у овој и у свакој наредној години је брига о нашим пацијентима. Наравно да је и добијање сертификата о акредитацији изузетно велики, важан и захтеван посао, који смо морали привести крају у врло кратком року, што га је додатно отежавало. Уверење да можемо, да уистину имамо добар кадар, људе који континуирано, професионално и одговорно раде свој посао, охрабрило нас је и потврдило се да смо с правом веровали у квалитет наше услуге. Свесни смо притом, наравно, да је ово само једна степеница на путу који, пун изазова, стоји пред свим здравственим установама и целим здравственим системом Србије.
У чему се састојао и шта је обухватао процес акредитације болнице?
- Ништа се заправо не ради за акредитацију ““ све што смо радили има за циљ да створи услове за безбедно и квалитетно лечење пацијената у свим сегментима нашег рада, поштујући личност пацијента и сва права која он има. Ово, наравно, подразумева обезбеђење неопходних законом прописаних услова за пружање здравствених услуга ““ стручан кадар, адекватну опрему и простор. Свесни смо да у појединим сегментима ни опрема ни простор нису на нивоу какав бисмо желели за своје пацијенте, али за решење тих проблема, као што је познато свим нашим суграђанима, потребно је више новца, до ког је у ово време све теже доћи. Ипак, ми чинимо све што је у нашој моћи да обезбедимо максимално функционалне услове за безбедно лечење наших пацијената, али и боравак и рад наших лекара и свих запослених. Акредитацијом је у нашој болници била обухваћена већина служби - све хируршке гране, ургентни пријем, гинекологија, педијатрија, интерно, неурологија, инфективно, лабораторија, рентген, апотека, службе техничке подршке, управљачки сегмент... Мишљење спољашњих оцењивача о нашем раду у свим сегментима је задовољавајуће, неке њихове оцене указују на то да су неким сегментима рада били презадовољни, а њихове примедбе везане су углавном за застарелост опреме на којој радимо, лоше грађевинске услове на Интерном одељењу, недостатак континуитета у спровођењу неких процедура.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa