Инфо

24. новембар 2022.24. нов 2022.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

ПРОЈЕКАТ „ОБРАЗОВАЊЕ ЗА ДИГИТАЛНО ДРУШТВО“

Техничка школа у Шапцу добила СТЕМ опрему

Техничка школа у Шапцу једна је од осам средњих школа у Србији којој је додељена СТЕМ опрема, која је неопходна за наставне активности. Ово је друга година заредом како спроводимо овај конкурс за подршку СТЕМ образовању, каже Јелена Ракић, пројектна менаџерка Фондације Ана и Владе Дивац
У оквиру пројекта „Образовање за дигитално друштво“, Фондација Ана и Владе Дивац и NCR Фондација, у сарадњи са Центром за промоцију науке, расписали су конкурс за средње школе на територији Србије. У циљу обезбеђивања квалитетног СТЕМ образовања, Техничка школа у Шапцу добила је адекватну дигиталну опрему.

- Техничка школа у Шапцу једна је од осам средњих школа у Србији којој је додељена СТЕМ опрема, која је неопходна за наставне активности. Ово је друга година заредом како спроводимо овај конкурс за подршку СТЕМ образовању, каже Јелена Ракић, пројектна менаџерка Фондације Ана и Владе Дивац.

Фото: Глас Подриња


Према речима Милана Савића, наставника електро-групе предмета у Техничкој школи, опрема употпуњује наставна средства која су потребна у свакодневним активностима са ђацима.

- Ова опрема постала је стандард за извођење наставе на новим смеровима мехатроничара и електротехничара рачунара.

Школа је добила дигиталну лемилицу, програмабилни чип и 3Д скенер.
То је кључно за праксу, каже Вук Тркуља, ђак прве године мехатронике у Техничкој школи и додаје – Овај смер је тачно то што сам желео.
М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa