Инфо

24. новембар 2022.24. нов 2022.
Ослонац одбране: Д. Арсић

Ослонац одбране: Д. Арсић

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА

Битка за реванш Крагујевцу

Дерби са победничким очеквањеима. Раднички бележи осцилкације у игри. Састав респектабилан. Металопластика благ фаворит. Следе две лакше утакмице пред дерби са Војводином. Првенство остаје неизвесно
Металопластика Елискир је наставила и у Лесковцу серију победа, а успесима је подигла и очекивања навијача. Сви на Шапчане гледају као једне од фаворита за титулу, многи и као највеће и са тим притиском се тим мора носити. С друге стране досадашње игре показују да нису случајно стекли „плави“ тај епитет. Велики изазов у хали „Зорка“ у суботу је Раднички из Крагујевца предвођен некадашњим играчем Металопластике Жикицом Милосављевићем.

Дубочица 54 (Л) – Металопластика Еликсир 22:26 (11:14)
Лесковац. Гледалаца: 1.000. Судије: Мошорински (Н. Сад) и Панџић (Зрењанин). Седмерци: Дубочица 4(3); МП 1(1). Искључења: Дубочица 8; МП 2 минута.
ДУБОЧИЦА: Цветковић, Стефановић, Милићевић, Радуловић 2, Миловановић 2, Мађар, Денић, Митровић, Спасић 4 (3), Атанасковић 3, Ристовић 3, Столић 3, Радисављевић 2, Павловић 3, Коцић (12 одбрана), Арђелан.
МП: Павковић, Додић 6, Карић, Јевтић 1, Срдановић 1, Мирковић, Миловановић, Аиди 5, Терзић, Иванић 2, Арсић (14 одбрана)Дамјановић, Симић, Брајовић 5(1), Петровић, Дакић 6.


Крагујевчани су славили у дуелима где су били фавороти, поражени су тамо где нису имали такав статус. Победа над Звездом је једина из категорије дерби победа. Тим је састављен од искусних суперлигашких играча. Некадашњи бек Металопластике Продановић је једна од узданица, имају одлично крило лево Баруџића, потом на другом боку Утвића, Станојева, Кнежевића и Ђерића у бековској линији. Још један „пластичар“ је опција у Радничком, на месту голмана талентовани Алекса Ивановић.

Радничи је ове сезоне представљао Србију на евро сцени, а претходнеје био испред Шапчана на табели. У четири меча Металопластика није ниједном победила „црвене“ у сезони 21/22. Ипак, по тренутној форми, играчи Владана Матића су благи фаворити.

Стратег водеће екипе: В. Матић


Металопластика Елискир и Војводина су се издвојили на врху табеле, следи их Динамо, а до полусезоне и паузе од месец и по дана преостала су још четири кола. Шапчане очекују: Раднички (коме су домаћини), Топличанин (гостовање), Југовић (Д), Војводина (Г). Војводини следи: Ц. Звезда (Г), Дубочица (Д), Топличанин (Г), М’пластика (Д), а пред Панчевцима су: Југовић (Г), Рудар (Д), Шамот (Г), Партизан (Д).
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa