Инфо

24. новембар 2022.24. нов 2022.
Изазов и за стручни штаб ВК Шабац (фото: ВК Шабац фб)

Изазов и за стручни штаб ВК Шабац (фото: ВК Шабац фб)

ВАТЕРПОЛО: ЕВРО КУП (30. новембар, 20:00)

Каталонци - историјски дуел

Историјски меч против великана. Најтрофејнији тим Шпаније на Градском базену. Каталонци благи фаворити. Историјски дуел за ВК Шабац
Европски ватерполо великан стиже на Градски базен у историјској утакмици за ВК Шабац. Играли су Шапчани важније мечеве, имали су снажније и веће ривале, међутим у среду 30. новембра, први пут ће играти један двомеч у Европи и борити се за место међу осам најбољих екипа у другом по снази такмичењу.

Велика Барселона жели исто, а жреб је хтео да само један од ове две екипе може остварити свој циљ. Барселона је великан у фудбалу, рукомету, кошарци, а иако можда широј јавности није познато, Барселона је и ватерполо великан Европе. На Градском базену ће играти најтрофејнији шпански ватерполо клуб у историји, освајач 70 пехара и шампион своје државе 59 пута, с трдицијом дугом 115 година. Тренутни квалитет и традиција сврставају их међу фаворите, не само ове фазе, него и целокупног такмичења.

-Препуштамо улогу фаворита ривалу, међутим верујемо у свој квалитет и искрено верујемо да можемо до изненађења. Први меч ће рећи много тога и свакако да нам је домаћи базен адут да направимо велики корак. Они су искусан тим, дуге традиције, играју у доброј форми, али можемо много, надамо се уз велику подршку са трибина – истакао је првотимац Михаило Репановић.

И. Коптесев


У шест првенствених кола Барселона је остварила четири победе, уз два очекивана пораза, од Барселонете и Сабадеља. Попут Шапца били су трећи у својој лиги претходне сезоне, Европу започели у квалификацијама за Лигу шампиона, наставили у Евро купу. У Саставу имају двојицу репрезентативаца Америке (Вавића, Купида), једног Аустралије (Пута) и неколико кандидата за репрезентацију Шпаније.

-Већ смо остварили много у Европи, али сада не желимо да станемо. Верујем да можемо до четвртфинала, те да би могли у Шапцу до одлучујуће предности. Имамо згуснут распоред од поечтка сезоне. Готово 20 утакмица смо одиграли за непуна два месеца, но овакви дуели дају додатни мотив и снагу – истиче тренер Немања Личанин.

Реванш је у Барселони 14. децембра. Победник ће обезбедити пласман међу осам најбољих. У осталим мечевима се састају: Партизан – Паниониос, Вашаш – Ц. Звезда, Ла Сек – Трст, Стеауа – Орадеа, Хонвед – Солнок, Савона – Ортиђа и Приморац – Туркоан.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa