Инфо

24. новембар 2022.24. нов 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ЈАВНИ ЧАС У ЦРКВИ КОЦЕЉЕВАЧКОЈ

Са патријархом Павлом кроз живот

На тринаестогодишњицу од смрти патријарха Павла у цркви Светог цара Константина и царице Јелене у Коцељеви професорка српског језика и књижевности Лидија Марковић и вероучитељ Владимир Перић одржали су јавни час за коцељевачке средњошколце на тему “Са патријархом Павлом кроз живот”.

–Ученици првог разреда средњих стручних школа по Годишњем плану и програму обрађују наставне јединице везане за Стари и Нови завет. Пракса наше школе је таква да се на све начине трудимо и додатно ангажујемо како бисмо дошли до истог циља- функционалног знања- истакла је професорка Марковић и додала да је ученицима подељен наставни материјал који ће им помоћи у сопственом истраживачком задатку за индивидуални рад код куће, те да сваки средњошколац истражује неку од важних патријархових животних мисија: о цркви и породици, страдању српских светиња на Косову, о патријарху у годинама Другог светског рата.

–Њихово додатно ангажовање биће двоструко награђено, знањем за живот и знањем за предметну оцену- закључила је професорка српског језика и књижевности у Средњој школи у Коцељеви.

На годишњицу физичког одласка патријарха Павла реализатори јавног часа подсетили су на бројне важне поруке које је у аманет оставио.

–Човек је јачи мртав него нечовек жив.

–Бог нас је створио људима и тражи од нас да то и будемо. Нема таквих времена у којима то не би могли бити и не би били дужни да то будемо.

–Права љубав је једино када љубав не тражи своје. Када волиш неког без икакве логике. То је и права слобода. Е, зато сам хришћанин.

–Бродови не потону због воде која их окружује, већ због воде која уђе у њих. Немојте дозволити да оно што вас окружује уђе у вас и повуче вас на дно.
Весна Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa