Инфо

1. децембар 2022.1. дец 2022.
ljubovija.info

ljubovija.info

ДИРЕКТОР НАЦИОНАЛНЕ СЛУЖБЕ ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ ПОСЕТИО ЈЕ ЉУБОВИЈУ

Подршка у селекцији кандидата

Упоредо са разговорима који се воде са инвеститором за отварање нове фабрике обуће у Љубовији, у петак је нашу општину посетио директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић. Он је разговарао са председником Општине Љубовија Миланом Јовановићем и председником Скупштине општине Љубовија Гораном Јосиповићем, који су му пренели потребе будућег инвеститора за запошљавањем кадра али се и упознали са свим могућностима које пружа Национална служба за запошљавање.

Зоран Мартиновић каже да одавно у Љубовији није било инвеститора или послодавца који у једном тренутку могу да запосле више од 100 незапослених лица.

-Национална служба свакако треба да обезбеди подршку у селекцији адекватних кандидата, да информише сва лица која се налазе на нашој евиденцији, а овде је негде око 1500 лица која имају статус незапослених. С друге стране, ми ћемо већ почетком наредне године покренути нови циклус субвенција за послодавце и незапослена лица, где можемо да обезбедимо и финансијске подстицаје за послодавце који запошљавају кроз различите врсте програма и наравно кроз укључивање теже запошљивих категорија, који су наша циљна група када су у питању финансијске повластице за послодавце. Ми ћемо из Националне службе ангажовати све наше капацитете како би смо обезбедили квалитетан кадар за послодавца и приближићемо све облике сарадње и све подстицаје које нуди Национална служба за запошљавање- изјавио је директор Мартиновић приликом посете Љубовији.
ljubovija.info

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa