Инфо

1. децембар 2022.1. дец 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ, ПРЕВОЗ ШКОЛАРАЦА

До школе са кућног прага

Велики број што основаца што средњошколаца у разуђеној Општини Владимирци, захваљујући Локалној самоуправи има четири превозника који стижу до сваког села и околних градова. По речима директора школе Станка Глигорића од 510 ученика већина их користи бесплатни превоз који је обезбедила Локална самоуправа:

„ Хвала челницима општине што су омогућили превоз наших ђака до школе такорећи од школе до кућног прага. То се односи на села која имају издвојена одељења ОШ „Жика Поповић“ и околна као би што лакше дошли до школе. Реч је о селима од Јаловика преко Скупљена и редом Меховина, Крнула, Кујавице, Матијевца, Белотића, Каоне, Вукошића и Лојаница. Ми смо задовољни квалитетом услуга превоза, речи су директора Глигорића уз поновљену захвалност општини што је омогућила основцима бесплатан превоз.

Фото: "Глас Подриња"


У Посавотамнавску средњу школу са Домом ученика иде око 450 ученика а ту је по речима директорке Душице Њагојевић превоз обезбеђен и са терена суседних градова:

„ Реч је о Обреновцу и Шапцу које довози у нашу школу превозник углавном са њиховог подручја. Што се тиче ученика са територије наше општине они ако желе да избегну плаћање имају могућност боравка у нашем Дому ученика. Попуст имају само ђаци са материјално угроженим стањем који могу очекивати повластице, а од укупног броја ученика они са територије наше општине чине нешто мање од 20%. Каже директорка ове школе.

И потписник ових редова у жељи да дочара путовање на релацијама завичајног превозника Шевић турс забележио је бројне, већим срединама скоро нестварне слике. Од кућног прага до скамије све се ори од веселих досетки а сви су својствено младости, сусретљиви па тако они старији најмлађе чувају као најрођеније, у једној сложној фамилији. Остаје забележено и учење током вожње и то наглас да би у повратку из школе и други добили боље оцене захваљујући ономе што су у вожњи чули. А возач, проседи ведри човек благо дочека сваког али и родитељски укори ако неко пређе границе доброг владања. Од куће до школе прави мали роман дружења и ведрине. Тако живе школарци Општине Владимирци.


Ујутро мала река жељна знања дотекне у Владимирце а око 14 часова однесе весели жагор својим кућама да се опет врате сутрадан током целе школске године.
С.К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa