Инфо

12. јануар 2012.12. јан 2012.
БОЖИЋНЕ КОЊИЧКЕ ТРКЕ У БОГАТИЋУ

ПОБЕДИЛА ЕЛЗА

Традиција је одржана. Овог пута одржане су две галопске и једна галопска трка у сулкама на дистанцама од 600 метара. Поприште галопера била је “окрњена“ ( до пола узорана) тркачка стаза на хиподрому у Богатићу, тачно у подне на Божић.
У првој трци Бадње вече, победила је Жана, власништво Личанина из Маова, друга је била Ала Микела, власништво Стевановића из Панчева, а трећа Борба, власништво Бановца из Бановог Поља.
У главној трци овог дана пред око 3.000 заљубљеника у брзе коње победила је Елза, власништво Стевановића, госта из Панчева. Друго место је освојила Доли Дона, власништво Зарића из Шапца. Трећи је био Дилбер, власништво Мирковића из Помијача.
У галопској трци у сулкама, која увек побуђује велику пажњу Мачвана славио је Зоран Васић из Глушаца. Прво и друго место освојили су његови коњи. Прва је била Скала, а други Лудвиг Ван Гиле. Трећа на циљ је стигла Адана, власништво Миловановића из Богатића.
Судећи по великом интересовању Мачвана за коњичке трке и агилности новог руководства општине Богатић и новоформираног Коњичког клуба Мачва већ ове сезоне, обновљеним хоподромом у Богатићу трчаће галопери, домаћи и гостујући на верујемо радост бројне публике. То је у краћој изјави потврдио и председник општине Богатић Слободан Савић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa