Инфо

1. децембар 2022.1. дец 2022.
Фото: ТО Богатић/  Фејсбук страница  Председника општине Богатић  Милан Дамњановић- Фејсбук страница

Фото: ТО Богатић/ Фејсбук страница Председника општине Богатић Милан Дамњановић- Фејсбук страница

На 16.Сајму етно хране и пића

Три специјалне награде излагачима и ТО Богатић

Манифестација афирмише традиционалне производе као прворазредне тржишне и извозне артикле, који треба да постану и незаобилазни елемент туристичке понуд
На 16. Сајму етно хране и пића, одржаном од 24. до 27. новембра у Београду, излагачи, заједно са Туристичком организацијом Богатић, добили су три специјалне награде које су свечано уручене у Етно дворишту у хали 3 Београдског сајма.

Награђени су: у робној групи производи од млека, подгрупа остале врсте сирева, за козји сир, Момчило Будимировић из села Глушци, у робној групи мед и производи од меда, за производ мешавина прополиса и меда за имунитет, Момчило Лацковић из Клења, док је специјално признање у робној групи производи од воћа, подгрупа пекмези, џемови, мармеладе, отишло за слатко од вишања Удружења жена „Црнобарке“ из Црне Баре.

Фото: ТО Богатић/ Фејсбук страница Председника општине Богатић Милан Дамњановић- Фејсбук страница


„Укупно девет излагача који се баве прерадом воћа и поврћа, продајом производа од меда, сирева, алкохолних пића, презентовало је наше поднебље које има чиме да се похвали. Освојили смо симпатије посетилаца и поносни смо на учињено. Слатко воће, укусна зимница, козји сир, ракија, штрудла, препознатљиви су део наше понуде који никог није оставио равнодушним, уз осмех и топлу добродошлицу, по којој су наши грађани надалеко познати. Уручење је медијски испраћено уз велике похвале од стране организатора сајма и стручног жирија. Закључујемо да се труд исплати, а ми настављамо да и даље нижемо успехе“, поручују из ТО Богатић.

Фото: ТО Богатић/ Фејсбук страница Председника општине Богатић Милан Дамњановић- Фејсбук страница


Манифестација афирмише традиционалне производе као прворазредне тржишне и извозне артикле, који треба да постану и незаобилазни елемент туристичке понуде. Ради се о производима са заштићеним географским пореклом или онима чија се заштита препоручује. Циљ је утемељење робне марке етно производа, односно брендирање традиционалних производа. Покровитељи сајма на коме је било присутно више од 300 излагача су Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и Град Београд. Штанд Туристичке организације општине Богатић посетио је и председник општине Богатић Милан Дамњановић са најближим сарадницима.
ТО Богатић/ Фејсбук страница Председника општине Богатић Милан Дамњановић- Фејсбук страница

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa