Инфо

12. јануар 2012.12. јан 2012.
МЛАДИ ТАЛЕНАТ

И РВАЊЕ И ШКОЛА

Никола Петровић ученик петог разреда ОШ “Стојан Новаковић“ одличан је ученик али и талентован рвач. Тренирао је прво фудбал, али пре нешто мање од одину дана одлучио је да промени спорт. Тренира у РК “Витез“ код тренера Ивана Гладовића са још двадесетак такмичара свог узраста и двадесетак старијих.
-Од марта 2011. тренирам рвање. Видео сам да у том спорту могу да покажем све своје вештине на најбољи начин, ту постижем најбоље резултате и изазови су веома велики. Пре месец дана, на Отвореном првенству Београда у Борчи освојио сам бронзану медаљу. Летос сам, на такмичењу које је организовано код нас на Сави, освојио сребрну медаљу у рвању на песку.
Никола у школи има све петице. Највише воли, наравно, физичко.
-Планирам да и даље тренирам рвање, али пре свега жели да завршим школу. Нисам још одлучио коју. Тренутно немам тренинге, али 16. јануара ми је и први тренинг и први дан школе. Много се радујем, а радујем се и школи, на неки начин, каже Никола.
Он додаје да тренутно не излази много из куће због зиме, али да једва чека пролеће да време може да проводи напољу. Највећу подршку му пружа мајка.
Николин тренер Иван Гладовић истиче да је Никола у школи од њеног отварања. Он наводи да децу нису много форсирали и слали на такмичења управо из разлога што су тек на почетку и били би у конкуренцији са много искуснијим.
-Никола тренира грчко-римски и слободни стил. Изузетно је добар. Посвећен је тренинзима, што је у овом спорту најважније и веома је мотивисан.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa