Инфо

8. децембар 2022.8. дец 2022.
Подршка младима
ОТВОРЕН КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ НАГРАДА СТУДЕНТИМА

Подршка младима

Конкурс за доделу награда и помоћи из средстава Фонда општине Коцељева за студенте са овог подручја објављен је последњег дана новембра месеца а пријављивање је могуће до половине децембра, односно до наредног четвртка.

Ове године, одлуком председника општине, право на награду могу остварити студенти машинског, медицинског, правног и пољопривредног факултета, затим филолошког или филозофског енглески језик и педагогија, факултета политичких наука и природно-математичког смер математика.

Према речима председника општине Душана Илинчића коцељевачка самоуправа жели да на овај начин подржи младе и образоване људе, да им сугерише да нису препуштени сами себи, те да ће се њихов рад пре или касније исплатити.

Студенти четврте и сваке наредне године студија могу очекивати новчану награду у износу од 144 хиљаде динара која ће се исплаћивати у једнаким месечним ратама. Они који су уписали трећу годину добиће износ умањен за десет одсто. За другу годину планирано је награда у висини од 80 одсто од максималног износа, док ће бруцоши моћи да рачунају на 70 одсто.

Како кажу надлежни, за општинску награду на годишњем нивоу конкурише у просеку десетак студената из коцељевачког краја, а приликом одабира факултета локална самоуправа води рачуна о дефицитарним занимањима. Стога је посебан акценат овога пута на машинству, док је, између осталог, потреба за предавачима математике, физике и страних језика стално присутна.

Недавно је правилник о раду фонда, критеријумима, условима и начину додељивања награде и помоћи из средстава фонда студентима општине Коцељева имао неколико измена које су се, како је истакнуто, превасходно односиле на усаглашавање актуелне терминологије.

Студенти који се одлуче да конкуришу за ову награду морају имати пребивалиште на територији коцељевачке општине и најмању просечну оцену 7,50. Важно је и да су редовни студенти студија првог или другог степена на високо-школским установама чији је оснивач Република Србија.
В. Бошковић

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa