Инфо

8. децембар 2022.8. дец 2022.
Борба за победу (фото: РК Металопластика)

Борба за победу (фото: РК Металопластика)

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА

Прокупље као упозорење

Непланиран губитак бода у Прокупљу. Домаћин одиграо најбољи меч у сезони. Упозорење за последња два кола пред паузу. Лидер сада Војводина. Југовић наизглед лаган ривал, али једину победу остварио у Прокупљу
Многи су већ уписали два бода са гостовања у Прокупљу, али је домаћи тим одиграо меч досадашњег дела сезоне. Мотивисан госотовањем лидера је превазишао своје могућности парирао Шапчанима у првом делу, успео да се врати у другом, а потом имао снаге и да у финишу спасе меч. Металопластика Еликсир је и даље једина непоражена екипа, а овај резултат је најпре добро упозорење и мотив да у последња два кола Шапчани покажу да су најбољи у Србији у овом тренутку.

-Ми смо екипа која може да игра много лепо, лепршаво, али и да некада делујемо као почетници. Понавља нам се пропуст да правимо неразумљиве грешке у тренуцима када можемо да решимо меч. Превасходна анализа је одговор на питање зашто ми враћамо противника у меч. Следе нам нове утакмице, амбиције су познате, али морамо да смањимо грешке како не би били разочарани – рекао је тренер Шапчана Владан Матић.

Топличанин – М’пластика Еликсир 29:29 (14:14)
Прокупље. Гледалаца: 600. Судије: Ковач (К. Митровица) и Милосављевић (Звечан). Седмерци: Топличанин 4(2), Металопластика 2 (2). Искључења: Топличанин 10, Металопластика 2 минута.
ТОПЛИЧАНИН: Стојановић, Пеић 7, Стојановић 7, Станковић, Николић, Васић, Лековић 2, Радовић, Јовановић, Младеновић 2, Костић, Стошић, Стефановић 1, Међедовић 8, Јанићијевић 2.
МЕТАЛОПЛАСТИКА: Павковић, Додић 2, Карић, Јевтић 2, Срдановић 4, Мирковић, Миловановић 1, Мохамед 11, Терзић, Иванић, Арсић, Дамјановић, Симић, Брајовић 5, Петровић, Дакић 4.


Велики дерби у Новом Саду је 17. децембра. Пре меча који ће дати одговор на питање који тим ће бити јесењи шампион, потребно је потврдити улогу фаворита против Југовића. Гост је клуб велике традиције, познатог имена, једини уз Металопластику освајач европског трофеја међу клубовима из Србије, али је и тим који је на зачељу табеле, са само једном победом, међутим мали куриозитет је да једини мечеви где нису поражени одиграни су ван Каћа, а једина победа остварена је, веровали или не, у Прокупљу! Тим је недавно преузео и опоравио некадашњи тренер Медицинара Александар Савић, а најискуснији у тиму су: Травар, бивши играч Металопластике, Шипка, Марковић и Петровић, као и први играч клуба Ковачевић који је и највећа опасност, уз одличног Регодића на крилу.

А. Аиди (фото: РК Металопластика)


У сваком поређењу је Металопалстика боља, те то само треба да покаже на паркету.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa