Инфо

8. децембар 2022.8. дец 2022.
Ви бирате своје лауреате
64. ИЗБОР НАЈБОЉИХ У СПОРТУ ПОДРИЊА

Ви бирате своје лауреате

Лист „Глас Подриња“ традиционално бира најбоље представнике спорта на нашем подручју. Као што је већ постала традиција, свој глас дају и наши читаоци. У броју пред вама и у наредна два штампана издања налази се купон за гласање где од понуђених опција.

У категорији колектива понуђене су четири алтернативе. Атлетски клуб „Спринт“ из Бадовинаца остварио је најбољи пласман од оснивања, деевто место на табели успешности клубова, једини је уз Нови Пазар са простора централне Србије међу десет најбопљих и једини је са истог подручја наступао на екипном првенству за сениоре. Ватерполо клуб „Шабац“ је трећи сениорски клуб Србије, генерације 2008, 2010. и 2011. су без конкуренције у Србији, а прве две су и незванични шампиони Европе. Кајак клуб „Зорка“ сениорски шампион и свеукупни екипни вицешампиони Србије, уз медље са међународних такмичења и Рукометни клуб „Металопластика“ освајач Купа, вицешампион Србије до 12 година и тим тренутно на деоби првог места.

Међу спортисткињама су: Ана Бојић, каратисткиња која је део бронзаног микс тима борби на Светском шотокан шампионату; Александра Васић, најбољи стрелац Медицинара у текућој сезони и други стрелац Супер лиге, Гордана Пешић, појединачни шампион и екипни вицешампион Србије у стрељаштву за особе са инвалидитетом и Милица Познановић, вицешампион Србије у бацању диска и учесник Светског јуниорског шампионата.

Код спортиста: Дарко Арсић, капитен Металопластике Елискир и најбољи голман Супер лиге; Лазар Драгојевић, теквондиста који је наступао на Светском, Европском шампионату и ЕП до 21 године, а освојио је и Куп Србије; Ненад Ђуричић, освајач пет сребрних и једне бронзане медаље на Европском фудокан првенству; кајакаш Бранко Лагунџић, део другог најбољег млађесениорског четверца Европе и четвртог сениорског; Огњен Стојановић, ватерполо репрезнтативац из редова Шапца, ослонац екипе и први стрелац плеј офа претходне сезоне и Милан Чајић, атлетичар Спринта, први седмобојац Србије, бронзани десетобојац, вицешампион у скоку мотком и трећи препонаш Србије.

Жири ће као и претходних година имати свој избор. Подсећамо на купону су у појединачним категоријама само имена сениорки, односно сениора, док у избору жирија постији категорија најбољих младих спортиста.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa