Инфо

8. децембар 2022.8. дец 2022.
Неизвесно и у реваншу: Шабац – Барселона

Неизвесно и у реваншу: Шабац – Барселона

ВАТЕРПОЛО: ЕВРО КУП

Снови о путу међу осам

Великан поражен у сјајној атмосфери. Публика дала додатну снагу. Прилика за још један подвиг. Реванш пред пуним гледалиштем такође. Другачији меч. Оба тима имају своју прилику
Памтиће сви гостовање велике Барселоне, још боље ће се више од 1.000 присутних на Градском базену сећати како је срушен ватерполо великан, најтрофејнији тим Шпаније, прошлогодишњи полуфиналиста Евро купа, а громогласну подршку са трибина током читавог меча неће заборавити ни домаћи ватерполисти Шапца, нити Каталонци. Остаје нада да им је меч у Шапцу био и последњи у Европи ове сезоне, те да ће након реванша 14. децембра, неко друго велико европско име стрепети када извуче Шабац у четвртфиналу Евро купа. Стрепети пред спектакл на Градском базену.

Шабац – Барселона 13:10 (5:3, 3:2, 3:3, 2:2)
Судије: Биракис (Грчка), Гомез (Италија). Искључења: Шабац 15, Барселона 16.
ШАБАЦ: Живојиновић, Мараш, Марковић, Репановић 3, копцев 1, Круг 2, Бараћ, Тохољ 2, Тубић, Шулц 1, Стојановић 4, Шакудинов, Гавриловић. Тренер: Личанин.
БАРСЕЛОНА: Љорет, Пут, Асенсио, Валс 1, Фригола, Купидо, Гарсија, Лопез, Рамон 1, Есфорзадо 1, Маларач 5, Вавић 2, Естрада. Тренер: Гонзалес.


-Пред оваквом публиком и у величанственој атмосфери не можемо да одиграмо лоше. Барселона је реномиран ривал, али ни искусним интернационалцима који наступају за њих није лако да играју овакве мечеве. Показали смо још једном да вредимо за Европу и учинићемо све да будемо укупни победници у двомечу, да елиминишемо великана, а посебан мотив је да одиграмо бар још једну европску утакмицу на нашем базену, уз пуне трибине и невероватну подршку. Било је невероватно и за наше играче који су нови у клубу – уверен је првотимац Михаило Репановић.

Шапцу се не може заметири било шта. Одиграо је одличан меч, контролисао игру, резултат. Неутралисан је сјајни Купидо, а само је шпански репрезентативац Маларх чувао у мечу свој тим и спречио убедљивији пораз. Реванш у Барселони је апсолутно другачији меч и посебан испит.

Публика носила до тријумфа Шапчане


-Одиграли смо само прво полувреме двомеча. Прву утакмицу сам врло задовољан како смо одиграли, а важно је сада да одолимо и у реваншу. У Барселони ватерполо воле и знамо да нас чека спортски пакао у реваншу и велика борба. Имамо добру предност, али сам уверен да Барселона није одустала и жели да преокрене ситуацију у своју корист. Биће тежак меч, неизвестан, али наш циљ је четвртфинале – нагласио је тренер Немања Личанин.

Трио близу четвртфинала
После првих мечева осмине финала, три екипе су врло близу наредне фазе. Трст је у Француској победио осам голова разлике и реванш је само формалност за тим који смо упознали у Шапцу. Савона је понела на реванш пет голова предности у италијанском дербију против Ортиђе, а и Вашаш је савладао Црвену Звезду 15:10 и велики је фаворит у реваншу.


Огњен Стојановић из меча у меч показује због чега је репрезентативац Србије и идол најмлађих. Заједно са саиграчима одиграо је одличан меч. Ношени са трибина Шапчани су играли пожртвовано, пуном снагом и уз много сигурности.

-Задовољство је играти пред пуним базеном, то је велика енергија, снага која омогућава да превазиђете и тренутни максимум. Задовољни смо оствареним резултатом, још пре прве утакмице циљ је био четвртфинале, остаје то и сада. Апсолутно смо сигурни да нас чека врло незгодан и другачији меч у реваншу, али је и то испит да покажемо колико вредимо против најбољих – истиче репрезентативац из редова Шапца Огњен Стојановић.

Борба на сваком делу базена: К. Шулц


Реванш је у Барселони 14. децембра, пред пуним трибинама и публиком која ће носити домаћине. Сваки исход је могућ, а нови историјски корак ће бити направљен у случају победе Шапца, ремија или пораза од једног или два гола разлике, односно три уз 11 и више постигнутих голова.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa