Инфо

8. децембар 2022.8. дец 2022.
Капитен тима у успону: Н. Марковић

Капитен тима у успону: Н. Марковић

ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА

Крагујевац пред Барселону

Ривал из категорије најбољих у Европи. Без резултатског притиска уз жељу за изненађењем. Важно да сви буду спремни за Каталонију
Пораз од Новог Београда, било где да се догоди свакако је очекиван. Реч је о најквалитетнијој екипи у Србији и једном од главних кандидата за титулу шампиона Европе. Шабац може бити задовољан игром у највећем делу меча где је ривалу одлично парирао. Остаје жал због грешака у финишу другог периода када је гост успео да егал ипак пребаци на своју страну не својом заслугом и лошим наступом у већем делу трећег периода када су гости и стекли кључну предност. Стварност је нажалост и суђење које је увек ван „баланса“ и наклоњено фавориту.

Шабац – Нови Београд 9:13 (1:3, 2:2, 3:6, 4:2)
Градски базен. Гледалаца: 800. Судије: Виријевић и Петровић. Искључења: Шабац 15, Нови Београд 9. Петерци: Шабац 1 (1), Нови Београд 1 (1)
ШАБАЦ: Живојиновић, Мараш, Репановић, Копцев, Круг 1, Бараћ 1, Тохољ 1, Тубић, Шулц 2, Стојановић 3, Станић, Гавриловић, Шакудинов 1.
Н. БЕОГРАД: Жоао Фернандез, С.Рашовић 2, Мандић 2, Гранадос 3, Вучинић, Пијетловић 4, Драшовић 1, Јакшић, Перковић, Влахопулос, Скумпакис, В.Рашовић 1, Мартиновић.


Распоред је немилосрдан. Док су мисли у Барселони и покушају да се направи још један велики европски корак, треба одиграти меч против другог најбољег тима државе, јединог непораженог ове сезоне и јединог који у овом тренутку може да парира Новом Београду, Радничког и то у Крагујевцу. Кандидат за финални турнир Лиге шампиона, предвођен селектором, свакако је фаворит. Раднички су: Добожанов, Станојевић, Јанковић, Укропина, Лукић, Радуловић, Пљеванчић, Ћук, Врлић, све репрезентативци Србије, односно Црне Горе и Хрватске, многи и ослонци репрезентације.

Марковић је пропустио меч против Новог Београда и уз добру игру као последњу проверу пред Каталонију, важно је да у овом дуелу сви играчи остану спремни за окршај у Барселони. Изннађење у Шумадији би било и велики подстрек.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa