Инфо

15. децембар 2022.15. дец 2022.
Павловић и Лукућ у дуелу са Ришарлисоном (фото: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic)

Павловић и Лукућ у дуелу са Ришарлисоном (фото: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic)

Наш крај у Катару

Снаге и за будућност

Иако нећемо дуго памтити наступ Србије у Катару, свакако да су двојица играча из нашег краја Саша Лукић и Страхиња Павловић оставили, према мишљењу већине, повољан утисак. Посебно се то односи на младог штопера који је уз голмана Милинковића Савића и најбоље оцењен наш фудбалер у Катару.

С. Павловић (фото: ФСС)


Јевремовчанин Страхиња Павловић ће се увек сећати свог дебија за репрезентацију на великим такмичењима. Био је не само стартер у сва три меча, већ и стрелац првог од пет голова за Србију на мондијалу. Мајсторски ударац главом матирао је голмана Камеруна и донео изједначење репрезентацији у надокнади првог полувремена. Истицао се борбеношћу, пожртвовањем, али и самопоуздањем, те је неретко прелазио у фазу напада стварајући вишак у навали. Статистичке се издвојио кроз 46 комплетираних пасова између различитих линија тима, у чему је најуспешнији у репрезентацији.

Постоје гласине да га је посматрало неколико скаута више европских тимова, а посебно интересовање, бар према незваничним инфомрацијама, за халфа Салзбурга исказао је Јувентус, те је могуће да ускоро гледамо дуел двојице наших суграђана у торинском дербију. Остаје жал што је због повреде морао да изађе из игре против Камеруна. У том тренутку је Србија водила 3:1 и деловало је да сигурно гази ка победи. Две лоше изведене офсајд замке по његовом изласку однеле су два бода.

Саша Лукић је понео незванични епитет најбољег играча Србије у мечу против Бразила. Често се сусретао са Неимаром и добро га је чувао. Мање је био запажен у наредна два дуела, но његова позиција задњег везног је важнија за мечеве где је дефанзива примарна. Момак из Варне је водећи у репрезентацији по броју талних пасова, имао их је 159.

С. Лукић (фото: ФСС)


Можда још објективнија потврда добре игре је и понуда његовог Торина, где је већ повремени капитен, да продужи уговор на још пет година, као и понуде Интера и Роме да у наредном прелазном року промени средину.

Било како било, кроз четири месеца стартују квалификација за Еуро 2024 у Немачкој. Србија први меч игра против Литваније 24. марта, а потом је гост Црне Горе три дана касније. Уз ове екипе у групи су још Мађарска и Бугарска. Без обзира ко буде селектор током овог циклуса, велика је вероватноћа да рачуна на овдашњи двојац.

Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa