Инфо

22. децембар 2022.22. дец 2022.
Успешна полусезона –ЖРК Медицинар (фото: ЖРК Медицинар фб)

Успешна полусезона –ЖРК Медицинар (фото: ЖРК Медицинар фб)

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (Ж)

Реми вреднији од бода

Велики повратак Медицинара против шампиона. Тешка полусезона окончана на прави начин. Оптимизам за пролеће у неизвесној сезони
Више од увећања салда на табели, бод против шампиона ће младим шабачким рукометашицама значити у психолошком смислу. Млад састав, десеткован повредама, у лошој серије успео је херојски да спасе меч против шампиона који је деловао неповратно испуштен. Против искусније, квалитетније екипе су домаће херојски надокнадиле минус пет и минус два пола минута пре краја! Упркос свему Железничар још не зна за победу у Шапцу.

-Имали смо успоне и падове, али сам поносан на девојке што нису до краја губиле веру у успех. Много проблема је било у полусезони, морамо бити задовољни оствареним. Надамо се да ћемо у наставку бити комплетни и да ће нас повреде заобићи, а онда ће и резултати бити бољи - истакао је тренер Ненад Тешић.

Медицинар – Железничар (И) 29:29 (12:15)
Хала Зорка. Гледалаца: 800. Судије: Ковачевић и Јаковљевић (обе Чачак). Седмерци: Медицинар 4(3); Железничар 8(7)Искључења: Медицинар 14; Железничар 4 минута.
МЕДИЦИНАР: Јарић, Петровић, Х. Петрић 2, Ђукановић, Јовић, Радић, Којић 1, Радовић 7, А. Васић 9, Т. Васић, Н. Цвејић (12 одбрана), Цветиновић 2, Стевић, Драгосављевић 7(3), Ракић 1.
ЖЕЛЕЗНИЧАР: Жак, Чаврић 2, Обреновић 6(2), Табак 12(5), Аврамовић, Ловрић 1, Цвијановић, Ковачић 2, Паунић, Оташевић, Жакула, Симић, Чинку, Јовановић 2, Васиљковић (13 одбрана), Тешић 4.


Одиграни мечеви су представљали велики испит за играчице које желе да играју значајну улогу у првом тиму. Остварен је учинак од пет победа и шест пораза. У Шапцу су пружиле одличне партије и против врхунских тимова попут Јагодине и Бекамента.

-Важно је да смо исказале тимски дух, да смо успеле да се вратимо после тешког пораза у Панчеву и будемо посвећене до краја. Уверена сам да, иако смо млада екипа, можемо да одиграмо на високом нивоу и надам се да ће после паузе бити још боље – рекла је Јована Драљгосављевић, стрелац гола за изједначење.

Од пролећа се очекује коначан повратак и Тамаре Мандић у састав, што ће повећати конкуренцију у бековској линији. У првом колу другог дела гостује у Шапцу Младост Нова Пазова.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa