Инфо

22. децембар 2022.22. дец 2022.
Хирургија по мери човека

Хирургија по мери човека

Поверење, стручност, квалитет. Дијагностика, амбулантна хирургија, минимално инвазивне процедуре. Препознатљивост у регионалним оквирима
Током две године трајања ХЦ СМ из Сремске Митровице, захваљујући професионалности и искуству прим. др Горана Ивића, се профилисао као озбиљна консултантска кућа у домену дијагностике обољења дебелог црева и лапaраскопскe хирургије. Модел лечења: хирургија по мери појединца, резултирао је поверењем бројних пацијената из наше земље, али и окружења.

Први избор оних којима требају услуге амбулантне хирургије, али и компликованији захвати пропраћени минималним болом и временом опоравка, дефинисан је као важна спона између државног и приватног сектора, између пацијента као појединца и расположивих клиника као решења за његове здравствене проблеме.

Прим. др Горан Ивић: Лапараскопија није будућност, већ садашњост хирургије. Будућност припада робот хирургији


Минимално инвазивне методе
-Бавимо се општом и амбулантном хирургијом. Она подразумева мање интервенције после којих пацијент одмах може да оде кући. Углавном су то перианалне интервенције, мале интервенције попут младежа, цистичних промена на кожи, повреда и тд. На почетку смо се профилисали као кућа која се бави перианалном хирургијом, хемороидима, перианалним фистулама и процесима урасле длаке- истакао је доктор Ивић и додао:
-Најчешће користимо ТХД методу са ласером. Често оперишемо у локалној анестезији. Повећали смо и унапредили број операција у патологији хемороида и ураслих длака, чак и у односу на Болницу у Сремској Митровици.

ХЦ СМ : озбиљна консултантска кућа у домену дијагностике обољења дебелог црева и лапaраскопскe хирургије


Консултантска кућа на гласу
Међутим, као што смо већ напоменули, ово није место где се само оперише. Као хирург са најдужим искуством у лапараскопској хирургији у Србији, прим. др Горан Ивић, је ХЦ СМ, дао неопходну стручност, али и контакте и везе са еминентним хируршким килиникама у Београду и Европи. Сарадња са другим стручњацима и појединачан однос према сваком пацијенту условили су да овај Центар данас буде препознатљив као Центар одличне хируршке дијагностике, познат у целом региону.

Као хирург са најдужим искуством у лапараскопској хирургији у Србији, прим. др Горан Ивић, је ХЦ СМ, дао неопходну стручност, али и контакте и везе са еминентним хируршким килиникама у Београду и Европи


-Постали смо озбиљна консултантска кућа. Долазе нам пацијенти не само из Србије, него целог окружења како би потражили најбољи модел за лечење своје болести. У области дијагностике негујемо приступ сваки пацијент посебно. Обрађујемо податке/дијагностику до танчина и након тог процеса тек доносимо одлуку шта је за тог конкретно пацијента у тој одређеној ситуацији најбољи лек и најбољи метод лечења. Главна идеја је да сваког пацијента појединачно водимо кроз процес дијагностике и лечења. Водити, у овом случају значи да се сваки њихов програм испланира и води од наше стране, а њихово је само да се појаве на местима на које их упутимо на детаљнију дијагностику, а потом се враћају код нас и опредељују да ли ће процес лечења наставити у нашем центру или у некој другој установи- објашњава доктор Ивић и додаје:
-Овде не могу да занемарим сарадњу са београдским докторима и стручњацима који нам некад помажу у одређивању суптилне дијагностике која нас определи за пут ка излечењу којим ћемо водити пацијента.

Први избор оних којима требају услуге амбулантне хирургије, али и компликованији захвати пропраћени минималним болом и временом опоравка, дефинисан је као важна спона између државног и приватног сектора, између пацијента као појединца и расположивих клиника као решења за његове здравствене проблеме


Корак у будућност
-Очекујем додатно усавршавање у домену трансаналне хирургије, јер је данас она постала технолошки унапређенија. Технологија се прилагођава да операције буде што јефтинија, и да улагања у кући буду што мања, а да се постижу исти ефекти. Практично, не морате више да купујете апарат од 100.000 евра, већ можете са једнократним додацима исту операцију да одрадите за обичним лапараскопским столом. То даје шансу и употребу таквих процедура код мањих полипа у оваквим установама, али и свим осталим болницама у Србији. Реч је о тзв тамис процедурама- истиче за „Глас Подриња“ прим.др Горан Ивић и најављује ново, професионално усавршавање почетком следеће године у Амстердаму.
Т.Т.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa