Инфо

29. децембар 2022.29. дец 2022.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

ПОЧЕЛА ПОДЕЛА КАНТИ ЗА САКУПЉАЊЕ РАЦИКЛАЖНОГ КУЋНОГ ОТПАДА

Корак ка чистијој и здравијој средини

Подела плавих канти за сакупљање рециклажног кућног отпада почела је данас за Месну заједницу Жика Поповић. Акција се реализује у оквиру пројекта за примарну сепарацију отпада “Одвајамо“ који се спроводи уз подршку Министарства заштите животне средине, Европске уније и Амбасаде Шведске. Град Шабац пројекат спроводи преко ЈКП “Стари Град“ које је добило више од 12.600 канти и оне ће у наредном периоду бити подељене у свим месним заједницама.

-Акција ЈКП “Стари град“ је изванредна. Канте ће допринети да се ослободимо пластичног, металног и паприног отпада који се гомила по двориштима. Добили смо детаљно упутвство како да вршимо одвајање отпада и сматрам да неће бити проблема. Требаће само мало времена да то заживи, каже Боривој Милићевић, становник МЗ Жика Поповић.

Канте ће у просторијама МЗ Жика Поповић моћи да се преузму до 13. јануара, сваким радним даном од 10.00 до 18.00 часова. Потребно је само да грађани понесу личну карту и један рачун за комуналне услуге.

-Канте делимо свим грађанима у овој Месној заједници. Имају обавештења и упутства на улазу у просторије МЗ, а сама процедура је веома једноставна. Грађани долазе овде са личном картом и када им се потврди идентитет добија канту са упутством како правилно да је користи. Верујем да ће ово имати значајан еколошки допринос да наш град буде чистији и здравији, рекао је Владан Мањенчић, председник МЗ Жика Поповић.

Плава канта служиће за одвајање папира, пластике и метала, док ће се остали отпад, као и до сада, одвајати у типске канте. По завршетку поделе канти у МЗ Жика Поповић, подела ће бити вршена и у другим месним заједницама.

Фото: Глас Подриња


ЈКП “Стари град“ је у оквиру овог пројекта добило 12.623 пластичне канте плаве боје, за сакупљање рециклабирног отпада и оне ће бити подељене по индивидуалним домаћинствима у месним заједницама у Шапцу. Поред канти добијени су и контејнери, плави и жути, који ће бити подељени правним лицима и објектима колективног становања. Поред наведених посуда ЈКП “Стари град“, у оквиру овог пројекта је добило и два двоосовинска возила запремине 16 метара кубних и једно двоосовинско возило запремине 12 метара кубних која ће служити за одвожење сакупљеног рециклабирног отпада, навео је директор ЈКП “Стари град“ Аљоша Гарибовић.
М.М.

Најновији број

18. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa