Инфо

29. децембар 2022.29. дец 2022.

Чување сећања

Нажалост, 2022. ћемо памтити и као ону у којој је много спортиста и спортских радника отишло са животне сцене. Оставили су траг, остало је сећање, да се чува од авети заборава.

Младен Стефановић
постхумно признање



Један од најбољих фудбалера које је Шабац дао, некадашњи играч шабачког Радничког, Мачве, ОФК Београда, Мајданпека, Париза, Ванкувера. Цењен као играч, потшован као тренер стваралац. Успешно водио Раднички, Мачву, Доњи Срем, екипу Салвадора са којом је освојио титулу шампиона ове државе. Упамћен је као луцидан техничар и изразити стрелац.

Боривој Васић
постхумно признање



Неизоставна спона са почетним успесима шабачке кошарке. Средином седмадесетих се вратио у Шабац и као капитен поставио темеље будућем прволигашу СФРЈ. Био је капитен екипе која је напредовала великим корацима. Био је изузетан тимски играч, лидер и борац који је давао пример другима.

Драгослав Гајић
постхумно признање



Важно име у историји овдашње кошарке. Дугогодишњи капитен шабачког клуба и неко ко је у својој матичној екипи наступао од Друге српске лиге до Прве савезне, где је такође поносно бранио боје Зорке у дуелима против најбољих играча Европе. Био је цењени кошаркаш, спортиста и угледан правник.

Ђорђе Симић
постхумно признање



Генерације ученика га памте као драгог професора физике, али га шабачка атлетика памти као великог ентузијасту које је несебично давао краљици спортова. Један је од оснивача и најважнијих чланова клуба „Цер“, омиљен код такмичара и редован на свим атлетским надметањима где наступају његови пулени. Умео је да део личног имања одвоји за прављење борилишта важног базичног спорта у недостатку простора за тренинг.

Милан Николић
постхумно признање



Много познатији под надимком Цврка. Једна од личности коју је познавао читав град. Велики таленат који је остао дужан овдашњем спорту с обзиром на потенцијал који је поседовао. Успешан као боксер у рингу, наступао за репрезентацију Војводине. Носио дрес свих шабачких фудбалских клубова и био рукометна узданица на Радничко-спортским играма. Могао је више у спорту, али ако је мерило успеха популарност, међу Шапчанима он је успео.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa