Инфо

29. децембар 2022.29. дец 2022.
Градско првенство у рукомету: финале

Градско првенство у рукомету: финале

ШКОЛСКИ СПОРТ

Рукометаши затворили годину

Током 2022. око 1.700 школараца спортиста се надметало. Очекивања велика од 2023. Преостала градска такмичења у гимнастици и атлетици, као и наредни нивои у свим спортовима. Интензиван календар
Током 2022. године у Шапцу је организовано 29 такмичења у категорији школског спорта, а наступило је око 1.700 такмичара ђака, што је задовољавајући број, истичу у одсеку за школски спорт Спортског савеза Шапца. Циљ је да тај број у 2023. години буде премашен, за шта су изгледи реални.

-Преостала су још градска такмичења у гимнастици и атлетици. Наравно, за атлетику су потребни бољи временски услови, те се надметање може очекивати на пролеће. Познато је да ћемо бити домаћини међуокружног такмичења у Малим олимпијским играма, могуће је да организујемо више окружних такмичења, те није нереално да се надмеће још више ђака у однсу на претходну годину – истиче Слободан Мијаиловић, координатор за школски спорт Спортског савеза Шабац.

Шапчани трећи у Србији
У појединим спортовима су организоване већ наредне фазе, те су забележени запажени резултати овдашњих школа. Техничка школа Шабац је екипно трећа у Србији у стоном тенису. Репрезентација школе је висок пласман изборила на репузбличкој завршници у Пожаревцу. Одбојкашице и одбојкаши средњих школа су већ имали своја окружња надметања у Лозници.


Календар за 2022. годину затворило је надметање средњих школа у рукомету. Одзив није био велики, мањи него код основаца, а место на окружном нивоу изборили су Економска школа „Стана Миалновић“ код мушкараца, односно Медицинска школа „Др Андра Јовановић“ код девојака.

Стонотенисери Техниче школе (фото: ССШ)


-Четири екипе су се бориле у мушкој конкуренцији, док се у женској појавила само једна екипа, те како није имала ривала, аутоматски је титулу однела Медицинска школа. Код основаца је било шест у мушкој и четири у женској конкуренцији. Претпостављам да није било довољно интересовања код ђака, посебно ученица да учествују, што се одразило на бројност код средњошколки – додаје Мијаиловић.

Предвиђена су четири нивоа. Након градског, следи окружни ниво такмичења, потом најбољи одлазе на међуокружни где победници стичу право учешћа на републичким играма. Све треба да буде окончано до краја школске године.

С. Мијаиловић – координатор за школски спорт ССШ


-Некада су школе редовно организовале и школска такмичења која су била селекција за градски ниво. То није обавеза, али је добра прилика за професоре да виде спортски потенцијал ученика. Негде та пракса живи још увек, негде не – закључио је координатор за школски спорт ССШ.

Како нема много времена, одмах од старта другог полугодишта стартоваће наредна такмичења, а календар ће свакако бити интензивнији него у првом полугодишту.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa