Инфо

29. децембар 2022.29. дец 2022.
Мачва за боље пролеће: Л. Пејовић против Вршца

Мачва за боље пролеће: Л. Пејовић против Вршца

СПОРТ: ПРОЛЕЋНЕ ПОЛУСЕЗОНЕ

Повратак на терен већ у јануару

Куп у ватерполу и Прва лига за кошаркашице, односно регионална одбојкашка отварају такмичарску 2023. Рукмотешице имају такође радни јануар. Од фебруара рукомет и фудбал
Спортски колективи су махом на паузама током новогодишњих празника, но одмор је само од званичних мечева, јер тренажни процес није прекидан, а већ од средине јануара почињу и први мечеви пролећне полусезоне. Од овдашњих колектива први ће на борилишта ватерполисти који 14. јануара гостују Радничком у дербију четвртфинала Купа Србије. Кошаркашице у највишем рангу женске кошарке такође ће 14. јануара играти дуеле 13. кола. Одбојкашице у Регионалној лиги ће на паркет од 14. јануара.

Заслон ће гостовати у Осечини, Шабац 015 дочекује Рађевац, док је Летњиковац слободан.

До краја јануара ће се првенству вратити и рукометашице. Медицинар је тренутно на позицији шест, а 28. јануара ће у хали „Зорка“ дочекати Младост из Нове Пазове, једно од пријатнијих изненађења прве полусезоне.

Одлука на пролеће: А. Радовић (фото: ЖРК Медицинар фб)


Одмах на старту фебруара, већ првог викенда, биће настављена Супер лига за рукометаше. Металопластику Еликсир, једног од кандидата за титулу очекује 4. фебруара утакмица против Рудара из Костолца на паркету хале „Зорка“. Истовремено ће борбу за виши ранг наставити кошаркашице ОКК Шапца, односно кошаркаши овог клуба, као и мајурски Микс. Кошаркаши дочекују тим Бабајић, новајлије у Другој регионалној лиги, док Микс гостује у Крупњу.

Последњи се такмичењу након дуже паузе враћају фудбалери. Мачва 25. фебруара игра први припремни дуел, ривал је Металац у Горњем Милановцу. Недељу дана касније ће бити настављена Српска лига, потом сукцесивно Колубарско-мачванска зона и нижи рангови.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa