Инфо

29. децембар 2022.29. дец 2022.
Капитен Металопластике – Д. Арсић

Капитен Металопластике – Д. Арсић

РУКОМЕТ: РК МЕТАЛОПЛАСТИКА ЕЛИКСИР

Јесен за пролећни оптимизам

Десетковани наступили на Свесрпском купу. Успешна полусезона упркос поразу на крају. Нијансе ће одлучивати у наставку. Напад бољи од одбране. Металопластика Еликсир пример фер плеј екипе
Стицај околности је хтео да „плави“ буду десетковани на Свесрпском купу и са дебитантном на клупи, услед позитивних ковид тестова првог тренера Владана Матића и асистента Давида Рашића. Рекордер Металопластике, бивши капитен Милош Митровић сазнао је непосредно пред одлазак да ће први пут у каријери водити први тим. Упркос свим проблемима, екипа је била конкурентна већи део меча, враћала се из заостатка, имала прилике да изједначи резултат, али је овај пут пресудио квантитет на страни црвено-белих, 34:29 (18:15).

Аиди испред других
Репрезентативац Туниса Азис Аиди се издвојио појединачним учинком у плавом дресу. Он је најбољи стрелац екипе са 89 голова, што је учинак за четврто место табеле стрелаца у Србији. Други стрелац екипе је искусни Војислав Брајовић са 81 постигнутим голом. Додић је постигао 55 на трећем, а Срдановић 53 на четвртом месту у екипи.


Полузванично такмичење у Требињу ставило је тачку на полусезону и календарску годину. Шапчани су највећи део јесени били водећи тим, до последњег кола једини непоражени, а пад концентрације у финишу дербија у Новом Саду одвео је екипу на позицију три.

-Уколико изузмемо кикс у Прокупљу, све остало је било очекивано или изнад очекивања. Процес прилагођавања играча на новог тренера, уз измене и у играчком кадру траје знатно дуже, него што је то био случај код нас. Бележили смо добре резултате и уверен сам у пласман у плеј оф, а тамо свако има своју шансу. Екипе су изједначене и одлучиваће најситније нијансе – истиче директор клуба Славиша Стојиновић.

В. Матић – тренер Металопластике Елискир


Металопластика Еликсир дели прво место на табели ефикасности са Војводином, обе екипе су постигле по 430 голова. Бројке говоре да је одбрана могла боље, јер је пет екипа примило мање голова. Шапчани су први на фер плеј табели. Ниједан играч није заслужио директан црвени картон, а укупно је Металопластика Елискир имала 42 искључења.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa