Инфо

5. јануар 2023.5. јан 2023.
Великани Подриња у Натиној
Основна школа “Ната Јеличић” обележила Дан школе

Великани Подриња у Натиној

Школа је почела са радом 1. септембра 1960. године, а свечано отварање обављено је у октобру месецу. Oд тада генерације основаца стицале су образовање у Натиној и постизале бројне и запажене резултате
Основна школа “Ната Јеличић” свечаном Академијом у Шабачком позоришту обележила је Дан школе и 62 године постојања и рада. Школа је почела са радом 1. септембра 1960. године, а свечано отварање обављено је у октобру месецу, када је председник општине предао школу на управљање првом вршиоцу дужности директора. Oд тада генерације основаца стицале су образовање у Натиној и постизале бројне и запажене резултате. Адресу школа није мењала, али из године у годину труде се да ученицима пруже боље и квалитетније школовање. Уз квалитетну наставу и ваннаставне активности, реконструкцију и адаптацију простора за рад, како су истакли, поносни су и на деценије које су иза њих, али и на генерације које образовање сада стичу под њиховим окриљем.

У програму обележавања Дана школе су учествовали ученици уз подршку наставника. Идеја за свечану Академију потекла је са пројектне наставе када су истраживали прошлост Подриња и знамените личности шабачког краја. Слика Стевана Чалића, “Великани Подриња” била је инспирација за времеплов кроз прошлост и узор за будућност Натиним основцима.



-Са наставницима, и уз подршку кустоса Народног музеја Татјане Марковић покушали су да дочарају прошлост, и покажу ко су наши великани. Поносни смо што након две године Дан школе обележавамо у Шабачком позоришту уз Академију коју смо дуго и предано припремали - навео је Горан Синобад помоћник директора и професор разредне наставе и додао да су током претходног периода реализовати значајне пројекте и активности.

-Као највредније ипак бих истакао успехе наших ученика на такмичењима, смотрама и конкурсима. У матичној школи смо реконструисали спортске терене, учионице, кров и летњу учионицу. У Дреновцу зграда је комплетно реконструисана. Све то је само део годишњих активности. Наравно, није увек све лако, посебно у годинама пандемије. Али, изазови за нас, који смо посвећени раду са децом чине да будемо бољи и проналазимо инспирацију и креативна решења, идеје за све.
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa