Инфо

12. јануар 2012.12. јан 2012.
МИЛОШ ТОЈИЋ, ДИРЕКТОР КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА ШАБАЦ

БОГАТ КУЛТУРНИ ПРОГРАМ

Протекла 2011. година за ову поливалентну и мултимедијалну институцију прошла у знаку књижевних, ликовних и музичких дешавања
Током године Културни центар Шабац својим суграђанима нуди богат културни програм. Тако се на књижевној сцени одржавају разне промоције књиге, али и песнички сусрети, такмичења рецитатора. Не изостаје ни издавачка делатност.
- Када је у питању књижевна сцена током године имамо велики број представљања књига, како најеминентнијих аутора тако и актуелних наслова, али и оних мање познатих. Септембар нам је предвиђен за промовисање младих и неафирмисаних аутора тако да и на књижевној и ликовној сцени имамо „Месец младог аутора“. Књижевни сусрети обухватају књижевне вечери, предавања, колажни програм са пратећим уметничким садржајем. Организујемо и Општинску смотру рецитатора на којима се такмиче победници школских такмичења у три категорије. Сваке године се организује и Песнички маратон на коме гостују песници како из Србије тако и из суседних држава. Ове године одржаће се јубиларна двадесета књижевна награда „Лаза Лазаревић“. Учешће ће узети и Општа болница „Лаза К. Лазаревић“ и остале институције. У току прошле године издали смо и књигу „58 љубавних песама“ ““ рекао је Милош Тојић.
Културни центар Шабац значајан део свог годишњег програма остварује кроз ликовне садржаје који се одвијају у облику различитих изложби, ликовне колоније Мишар, презентација, представљања књига из уметности.
- Галерија Културног центра један је од носилаца ликовног програма у Шапцу. Годишње се у овом простору организује тридесетак различитих ликовних садржаја. Галерија уз помоћ Савета галерије, а на основу годишњег конкурса за самосталне изложбе, од приспелог материјала одвоји оно најквалитетније и то представи шабачкој ликовној публици. Такође, галерија има вишегодишњу сарадњу са Удружењем ликовних стваралаца Шапца, Школом за уметничке занате, Шабачком фотографском задругом. Дуги низ година организујемо изложбе које представљају њихову годишњу продукцију.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa