Инфо

5. јануар 2023.5. јан 2023.
Одбојкаши пред Првенством (фото: worldofvolley.com)

Одбојкаши пред Првенством (фото: worldofvolley.com)

СПОРТ: СВЕТ У 2023. ГОДИНИ

Паришка мисија

Година у знаку потраге за олимпијским нормама. Највећа надметања у кошарци, два у рукомету, ватерполу. Континентални у одбојци и кошарци
Година 2023. биће свакако у знаку борби за најмасовније спортско такмичење, Летње олимпијске игре, 2024. године у Паризу. Олимпијски циклус је био годину дана краћи, због померања Игара у Токију, те већина спортиста врхунац очекује 2023. како би изборили норме. Федерације у индивидуалним спортовима су објавиле норме.

На пољу колективних, током 2023. године највише пажње код нас изазивају Светски шампионати у рукомету, обе конкуренције, кошарци и ватерполу. На оба очекујемо прекид лошег низа. Најбољи рукометаши света ће играти у Шведској и Пољској од 11. до 29. јануара. Србија је у групи Е (Катовице) заједно са Немачком, Катаром и Алжиром. Првенство света у кошарци је крајем лета, од 25. августа до 10. септембра, а домаћини су Филипини, Јапан и Индонезија. најбоље рукометашице затварају година Светским првенством у Данској, Норвешкој и Шведској од 20. новембра до 17. децембра. Ватерполисте од 14. до 30. јула у Јапану очекује планетарни шампионат. Љубитељи фудбала неће имати велико такмичење што се мушке конкуренције тиче, али ће најбоље фудбалерске планете у Аустралији и Новом Зеланду наступати на мондијалу од 20. јула до 20. августа.

Контнентални шампионати су предвиђени у одбојци, обе конкуренције, кошарци за жене и ватерполу. Шампионске света, Србија, наступају на ЕП за одбојкашице од 17. августа до 3. септембра у: Белгији, Италији, Немачкој и Естонији. Њихове колеге се боре од 28. августа до 16. септембра. Почињу у Италији, а домаћини су још: Северна Македонија, Бугарска и Израел. Најбоље кошаркашице Европе ће се окупити у Израелу и Словенији од 15. јуна.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa