Инфо

12. јануар 2023.12. јан 2023.
Душан Симић - директор Тош, Фото: "Глас Подриња"

Душан Симић - директор Тош, Фото: "Глас Подриња"

Душан Симић- директор Туристичке организације града Шапца

Повратак Шабачког летњег фестивала у 2023.

Планови за наредну годину изузетно су обимни, али сам уверен да ћемо заједничким снагама успети да их остваримо. Свакако је најлепша вест да ће се Шабачки летњи фестивал вратити на стару локацију - тврђаву на Старом граду и окупити разноврсну публику не само из Шапца већ, верујемо, из читавог региона. Идеја је да река Сава буде место окупљања и забаве та све Шапчанке и Шапчане током летњих, врелих, месеци
Директор Туристичке организације града Шапца Душан Симић сумирао је утиске године за нама и најавио активности и планове за 2023. годину. Као значајну манифестацију означио је Шабачки летњи фестивал који ће овог лета бити на добро познатој локацији свим Шапчанима и јубиларну 55. Чивијаду.

Фото: "Глас Подриња"


У претходној години, Туристичка организација града Шапца је организовала све традиционалне манифестације у пуном капацитету, имајући у виду да је ситуација са пандемијом Ковида-19 била знатно повољнија, у односу на претходну годину. Посебан утисак на наше суграђане оставила је Улица хуманих чивијаша, Руже Липолиста, Чивијада и Чивијашки карневал, као и повратак Шабачког вашара на стару локацију Михајловац. Оно што ме посебно радује јесте велика заинтересованост наших суграђана који су помно, са пуно пажње, испратили све манифестације како на градском, тако и на сеоском подручју.

Посебан утисак на наше суграђане оставила је Улица хуманих чивијаша, Руже Липолиста, Чивијада и Чивијашки карневал, као и повратак Шабачког вашара на стару локацију Михајловац


Нашу туристичку понуду и туристичке потенцијале представили смо на три међународна сајма туризма у Београду, Бањалуци и Крагујевцу. Наши сувенири поново су освојили прво место и проглашени најбољим у Србији на фестивалу “Кофер слова” који се одржава у Крушевцу, а годину смо сјајно заокружили Вечери куповине и добре забаве, која је празнични дух донела у наш град, на радост родитељи, а пре свега малишана који највише уживају у празничној магији.

Фото: "Глас Подриња"


Планови за наредну годину изузетно су обимни, али сам уверен да ћемо заједничким снагама успети да их остваримо. Свакако је најлепша вест да ће се Шабачки летњи фестивал вратити на стару локацију - тврђаву на Старом граду и окупити разноврсну публику не само из Шапца већ, верујемо, из читавог региона. Идеја је да река Сава буде место окупљања и забаве за све шапчанке и шапчане током летњих, врелих, месеци. Наша Чивијада ће ове године напунити 55. годину постојања, те нас овај јубилеј обавезује да то буде Чивијада за памћење, али и разлог да се присетимо свих претходних, чувајући наш особени, чивијашки дух. Ове године смо направили пропуст, али ћемо се потрудити да током зимских месеци буде више садржаја за најмлађу публику у нашем граду.

Фото: "Глас Подриња"


Уверен да ћемо се заједно радовати бројним манифестацијама које нас очекују ове године, свим суграђанима, заједно са колективом Туристичке организације града Шапца, желим срећну Нови годину и Божићне празнике!
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa