Инфо

12. јануар 2023.12. јан 2023.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

ЉУБОВИЈА

Уручене награде најбољим студентима

Драго ми је било чути све ово што су рекли, а посебно то да размишљају и желе да се врате у Љубовију. Оно што им ја као председник могу да обећам, чим заврше своје факултете биће им понуђено радно место у нашој општини, јер су они то заслужили својим радом, знањем и постигнутим резултатима. Надам се да ће овај конкурс, који смо имали и додела ових награда, постати традиционални и да ћемо повећавати износ награда, али и број награђених студената у наредном периоду“, поручио је председник Милан Јовановић
Завршен је конкурс за доделу новчане награде за три студента са највећим просеком. Кандидати су рангирани према висини просека оцена добијених у досадашњем току студија, а од 11 пријављених студената најбољи просек остварили су Мирјана Панић, Марина Филиповић и Ђорђе Јовановић.
Председник Милан Јовановић примио је студенте у свом кабинету где им је уручио поклоне и симболично чек по 50.000 динара. Пријему из оправданих разлога није присуствовала Марина Филиповић, а награду је примила њена мајка, Мира Филиповић. Поред председника Јовановића, присутни су били председник Скупштине општине Љубовија Горан Јосиповић и члан Општинског већа Александар Реновчевић.

Мирјана Панић студент је 4. године на Пољопривредном факултету у Земуну – смер Прехрамбена технологија - са просеком оцена 9,69.

„Након завршетка 4. године планирала сам да упишем мастер, али у међувремену желела бих да се запослим. Моји планови везани су за Љубовију. Желела бих овде да се запослим и овде да оснујем породицу. Такође, пошто сам из села Горње Кошље, волела бих да контакт одржавам са својим селом, да се моје домаћинство горе не угаси, а стално запослење да добијем у Љубовији и овде да живим са својом породицом“, изјавила је Мирјана Панић.

Марина Филиповић завршила је Факултет безбедности и била је други студент генерације са просеком оцена 9,32. Добитник је Доситејеве стипендије за надарене студенте и тренутно је на пракси у „Ер Србија“.

„Повратак у Љубовију није нешто што је искључено у случају да се отвори адекватно место за ово што сам завршила, никакав проблем не би био да се вратим. Желела бих да се захвалим председнику Јовановићу и Општини Љубовија, који су све ово организовали“, рекла је Марина Филиповић у телефонској изјави.

Ђорђе Јовановић студент је Факултета техничких наука у Новом Саду – смер Софтверско инжењерство и информационе технологије са просеком 9,23.

„Првенствено бих желео да искажем захвалност председнику Општине Љубовија што је препознао наш труд и одлучио да нам да додатан подстрек. Рођен сам и одрастао у Љубовији, завршио сам љубовијску Гимназију која ми је омогућила добро предзнање за уписивање факултета и добро ме припремила за све што ме даље очекивало. Мој повратак у Љубовију зависи од послова који буду доступни у Љубовији, а првенствено бих желео да останем у струци. Што се тиче мојих планова за будућност, желео бих да се запослим у Србији, да оснујем породицу али дефинитивно бих остао у Србији“, рекао је Ђорђе Јовановић.

Председник Јовановић истакао је да му је изузетно драго што је имао прилику да угости најбоље студенте наше општине и уручи им награде.

„Драго ми је било чути све ово што су рекли, а посебно то да размишљају и желе да се врате у Љубовију. Оно што им ја као председник могу да обећам, чим заврше своје факултете биће им понуђено радно место у нашој општини, јер су они то заслужили својим радом, знањем и постигнутим резултатима. Надам се да ће овај конкурс, који смо имали и додела ових награда, постати традиционални и да ћемо повећавати износ награда, али и број награђених студената у наредном периоду“, поручио је председник Милан Јовановић.
Ljubovija.info

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa