Инфо

12. јануар 2023.12. јан 2023.
Божићни пакетићи за децу Узвећа
Еколошко едукативни центар Мачве

Божићни пакетићи за децу Узвећа

Еколошко едукативни центар Мачве у Богатићу, започео је Нову годину радно, својом првом хуманитарном акцијом, која ће, како су истакли, бити само једна у низу планираних до краја године. Овога пута, Еколошко едукативни центар Мачве је, поводом Божићних празника, обрадовао најмлађе становнике Узвећа.

У свечарској атмосфери, уочи најрадоснијег хришћанског празника Божића, на Бадње вече, у цркви Вазнесења Господњег за више од 70 малишана овог мачванског села, обезбеђени су Божићни пакетићи. У присуству великог броја мештана Узвећа, након служења Божићне литургије, освештавања и паљења Бадњака и уз прикладну беседу, поклоне је најмлађим малишанима овог мачванског села уручио парох Узвећански Илија Исаиловић и вероучитељ Милован Фирауновић.



- Уз помоћ спонзора, добрих људи и верника који су помогли ову акцију, успели смо да на најрадоснији хришћански празник Божић, ове године пакетићима обрадујемо малишане из Узвећа. Следеће године, са Божијом помоћи и уз сарадњу са донаторима којима се овога пута још једном захваљујемо, биће то малишани из неке друге парохије у Богатићкој општини, истакао је из Еколошко едукативног центра Мачве, Александар Фирауновић.

У сваком случају,овај Богу благодарни чин радости и среће малишана на Бадњидан, како су истакли еколози из Мачве, постаће традиционалан.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa