Инфо

12. јануар 2023.12. јан 2023.
Нова колица за кокичара
ЗАХВАЉУЈУЋИ ИНИЦИЈАТИВИ ХУМАНИХ ЉУДИ

Нова колица за кокичара

Долазак Нове године у људима буди емпатију, потребу да другима дарују поклоне и учине срећним и оне које живот није мазио и којима је помоћ потребна. Једна житељка Коцељеве окупила је око 40 хуманих људи у жељи да свом суграђанину у знак захвалности купи необичан поклон.

Наиме, Светлана Макевић иницирала је прикупљање средстава за куповину колица за кокице и даровала их Синиши Попићу који се већ деценијама бави овим послом и више него скромно живи од њега.

–Немам јасно објашњење зашто сам пожелела да се удружимо и поклонимо Синиши нова колица. Просто се у мени јавила жеља, нека врста потребе да му на неки начин узвратимо јер је цео живот ту за нашу децу . И неважно је да ли је зима или врућина. од како сам била мала он је гурао та колица кроз нашу варош, био на сваком школском одмору, приредби, концерту, било ком догађају. Овај чин није произишао из чињенице да је њему потребна помоћ, већ је ово захвалност њему што је увек ту. Ово смо заиста урадили из најдубљег осећаја захвалности, од срца- рекла је Светлана након предаје поклона.

Синиша том приликом није крио изненађење. Зачуђен је и чињеницом да су они који су учествовали у овој акцији успели да сачувају тајну, те да до њега раније није стигла вест о томе.

–Заиста је ово један гест који нисам очекивао. Са друге стране, када сам чуо разлоге због којих је Светлана дошла на идеју да окупи људе у жељи да ми поклоне нова колица, срце ми је било пуно. Дирнут сам и нисам био свестан да ме људи на тај начин доживљавају- изјавио је Синиша.

Свакодневно, гурајући колица из којих се шири мирис свежих кокица, Синиша пролази коцељевачким улицама. Неретко, оно што не успе да прода потпуно бесплатно подели деци или случајним пролазницима, а уз његове кокице одрастале су генерације Коцељеваца.
В.Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa