Инфо

12. јануар 2023.12. јан 2023.
М. Репановић у акцији против Барселоне

М. Репановић у акцији против Барселоне

ВАТЕРПОЛО: КУП СРБИЈЕ

Без притиска на браниоца трофеја

Раднички велики фаворит. Низ успеха. Једини непоражен тим на домаћем и регионалном нивоу. Репрезентативци у три репрезентације. Два тима успешна на међународној сцени
Жреб за Куп Србије позиционирао је Шапчане у дерби четвртфинала и дефинитивно није била срећа савезник чивијаша када су извлачени парови последње рунде пред финални турнир. Учесник четвртфинала Евро купа мораће на мегдан учеснику Лиге шампиона и браниоцу трофеја и то на њиховом базену. У суботу 14. јануара, у Крагујевцу, на базену „Језеро“, Раднички дочекује Шабац.

Домаћин је свакако фаворит. Изгубили су шампионску титулу од Новог Београда, али су Куп сачували, а иако је поменути ривал фаворит и ове сезоне, амбиције Шумадинаца нису ништа мање од шампионских на националном и регионалном нивоу, односно наступа на финалном турниру Лиге шампиона у Београду почетком лета. Екипу предводи већ девету сезону Урош Стевановић, човек коме би се много тога могло приговорити за понашање током меча, далеко од спортског и уљудног, али резултати су аргумент у прилиг знања и квалитета младог стручњака. Од недавно је и селектор Србије. Сасатав је по именима изузетан, састављен од репрезентативаца.

На голу је Лазар Добожанов, узданица некадашњи играчи Шапца Марко Радуловић, односно Никола Лукић, већ неколикос езона део клуба Филип Јанковић, потом Станојевић, Бранковић, преискусни Ћук, а ту су и репрезентативци других држава попут Јосипа Врлића (Хрватска) и Укропине (Црна Гора). Ове сезоне су успели да победе Нови Београд и то на гостујућем базену. Одолела им је само Црвена Звезда, што је једини реми, у Регионалној лиги имају учинак пет од пет, док у Лиги шампиона имају две победе и реми, уз два пораза. Пред дуел против Шапца су победили Динамо у елитном европском такмичењу.

Шабац свакако нема шта да изгуби у Крагујевцу. Крагујевчани су у низу победа против Шапца, последњи пут су на свом базену поражени од овдашње екипе 2021. годнине, а убедљиво су славили и у првенственом дуелу почетком децембра. У преосталим мечевима је јасно ко је велики фаворит: Партизан против Пролетера, Црвена Звезда против Војводине, односно Нови Београд против Бањице.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa