Инфо

12. јануар 2023.12. јан 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Кад вечера поводом 17 година брака прерасте у сукоб супружника

„Брачна комедија“ у петак у Шабачком позоришту

Представу је потписао и режирао Иван Томашевић, који у комаду игра са Анетом Томашевић
Када супруг изведе жену у ресторан поводом 17 година брака и у току разговора за вечером испливају неке нерешене несугласице из заједничке прошлости настаје „Брачна комедија“ у продукцији Сцене „Маска“. Представу је потписао и режирао Иван Томашевић, који у комаду игра са Анетом Томашевић. Премијера је заказана за петак, 13. јануар, од 20 сати у Шабачком позоришту.

Томашевић каже да је то прилика да одговоре на захтеве које су добијали на бројним гостовањима да прикажу комедију за свачији укус, која укључује смех и добру забаву, али подразумева и препознатљиви квалитет.

-До сада Сцена „Маска“ није имала овакву представу. На гостовањима смо се често сусретали са питањима домаћина када ћемо да урадимо комедију за ширу публику, комад који се не бави тешким, филозофским темама, сталним преиспитивањем и комплексном психологијом личности човека. Наравно увек се трудимо да одржимо квалитет и верујемо да ће се публика опустити и уживати у ономе што ћемо приказати на сцени- истиче редитељ.

Вечна борба полова и мушко- женски односи питања су која се отварају на прослави годишњице брака пара који има шесторо деце- по двоје из претходних и исто толико из заједничког брака. Тема је актуализована акцентом на женска права, са идејом да забави и без намере да се подсмева било чијем ставу. Да ли ће свађа на крају прерасти у помирење или ће схватити да је између њих непремостив јаз?

-Публика је такође на неки начин укључена у сукоб, ми јој се обраћамо оптужујући једно друго и тражећи њено разумевање за неке своје поступке. На тај начин смо желели да приђемо што ближе гледалишту- наглашава Томашевић.

Комад чији је покровитељ Град Шабац премијерно је приказан крајем прошле године у Дому културе у Прњавору. Како најављују из Сцене „Маска“, постоји могућност да и убудуће становници тог места први уживају у професионалним представама.
Д.Д.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa