Инфо

19. јануар 2023.19. јан 2023.
М. Репановић против Барселоне

М. Репановић против Барселоне

ВАТЕРПОЛО: ЕВРО КУП

Будимпешта средом увече

Домаћин први фаворит Евро купа. Неколико репрезентативац из врхунских селекција. Искуство на њиховој страни. Први меч није мерило односа снага. Без притиска у покушају чуда у двомечу
Три тешка меча Регионалне лиге су пред Шапчанима током викенда, а опет није могуће мисли спутати да не отпутују до престонице Мађарске и великог дуела четвртфинала Евро купа, друго по снази европског такмичења у Европи. Реномирани Вашаш дочекује Шабац у борби за пласман међу четири најбоља тима јаког надметања у среду, 25. јануара. Мађари су први фаворит такмичења, тим који је пројектован за борбу на финалном турниру Евро лиге, али га у жребу није пратила срећа.

Прво четвртфинале од 2014
Ватерполсити Шапца су први четвртфиналисти европског такмичења из Шапца после 2014. године када је Металопластика у Челенџ купу (трећем такмичењу Европе) стигла до финала.


-Неоспорно су Мађари изузетан тим. Познато је колико је овај спорт важан код њих и Вашаш је требало да буде у Лиги шампиона и то међу боље пласираним. Елиминисани су од јединог ривала који је могао да им парира у плеј офу. Јасно је да ће њима све осим освајања Евро купа бити неуспех. Ми смо поносни на четвртфинале, али када смо ту, бесмислено је задовољити се тим без борбе. Ми смо пред задатком да покажемо снагу, а при том да изборимо резултат који чува наду. Уколико успемо, уверен сам да ће трибине Градског базена бити пуне и да нас очекује још један спектакл – истакао је Михаило Репановић.
У плеј офу за Лигу шампиона Вашаш је елиминисала Бреша, трећи клуб Евопе претходне сезоне, у дуелима решеним у последњим нападима. Евро куп је донео дуел против Звезде у осмини финала. У Мађарској имају максималан учинак после осам кола. Два тима су већ играла у Сплиту у другом колу квалификација за Лигу шампиона.

Н. Тохољ


-Убедљиво су нас победили, али мислим да то није реалан однос снага. Ми смо били некомплетни и много смо напредовали од септембра. Неоспорно су снажнији од нас, међутим далеко од тога да немамо адуте да парирамо – додао је тренер Личанин.

Тренер Вашаша је наш некадашњи репрезентативац Слободан Никић. На голу је садашњи капитен репрезентације Бранислав Митровић, док је важан адути и Сава Ранђеловић. Њихову капицу носи и репрезентативац Црне Горе Драшко Бргуљан, односно Рус Нагаев. Преостали играчи су домаћи, махм репрезентативци: Балаш и Бенце на крилу, снажни центар Мезеи, потом Раушер, Седмајер и др.

А. Бараћ


Будимпештанци баштине и дугу традију. Шампиони Мађарске су били 18 пута, 15 пута освајали Куп, два пута Лигу шампиона, три пута Куп победника купова. Имају верне навијачи, а реч је о спортском друштву са чак 15 селекција, најпознатије су фудбал и ватерполо, но потпњи је много успешнији.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa