Инфо

19. јануар 2023.19. јан 2023.
Прво окупљање у 2023. години (фото: ФК Мачва)

Прво окупљање у 2023. години (фото: ФК Мачва)

ФУДБАЛ: ФК МАЧВА

Најважнији део у Лињану

Заједничке припреме стартовале 16. јануара, али играчи раде индивидуално од 2. дана у години. Најважнији део припрема у Италији. Циљ плеј оф и покушај баража. Више играча на проби
Прва лига Србије биће настављена 25. фебруара, а до тада Мачва ће се припремати за остварење циља прокламованог на почетку сезоне. Оцене првог дела су различите, по многима је могло боље, али се свакако, како истиче тренер Куртушић, рачуни своде на крају.

-Наш циљ је на почетку сезоне, као и сада, пласман у плеј оф, а покушаћемо да искористимо прилику и домогнемо се и баража за Супер лигу. То није примарно, но свака шанса мора да се искористи. Преостало је још довољно мечева до краја и уз добар рад и адекватна појачања, уверен сам да ћемо успети у плеј оф амбицијама. Неопспорно је да Мачва припада плеј оф групи – истакао је Иван Куртушић за Журнал.

Дуели на припремама
Ривали Шапчана током припрема биће: БАСК (29.01), Лвов (Украјина) у Умагу 01.02, Цеље (Словенија) у Копру 03.02, Бриње (Словенија) у Лињану 07.02, Декани (Словенија) у Копру 10.02 и Марсонија (Хрватска) у Сл. Броду 18.02.


Тренутно Мачва је од плеј офа далеко три бода, а од четврте позиције која доноси бараж седам поена. Још 11 кола је остало до завршетка регуларног дела сезоне, а потом следи плеј оф и плеј аут.
Припреме ће започети у Шапцу, потом клуб одлази у Италију, место Лињано у близини Трста 30. јануара. Пре путовања ће Мачва имати и прву пробу ове зиме, против српсколишака БАСК Београда. Потом следи пет интернационалних дуела у Хрватској и Словенији, да би генерална проба, седам дана пред наставак сезоне, била у Славонском броду против некадашњег тима Ивана Куртушића, Марсоније.

За сада, до тренутка када закључујемо текст за штампано издање, нема нових имена у саставу Мачве, али је најављено да ће свакако бити појачања. На проби је неколико играча, наравно није извесно да ли ће остати или не, те о именима тек уколико потпишу уговор. Сарадња је прекинута са: Лазаром Марјановићем, Мирољубом Пешићем, Живорадом Арнаутовићем, Стефаном Тримановићем и Драганом Вуком Марковићем.

Л. Пејовић у продору против Вршца


У првом колу наставка Мачва је гост Металца, потом дочекује Раднички, путује у Вршац и Лозницу, дочекује Рад, гостује Раковици, угошчћава Железничар, путује у Ужице, игра у Поцерској против Новог Сада, ривал је Трајала у Крушевцу, а у последњем колу дочекује Јединство Уб.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa