Инфо

26. јануар 2023.26. јан 2023.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Састанак и обилазак складишта робних резерви

Министар Момировић посетио ДПС КЛАС у Шапцу

Фирма запошљава око 200 људи и остварује годишње приходе од око шест милијарди динара и промет од 170 хиљада тона. У млиновима се преради око 100 хиљада тона пшенице годишње
Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић посетио је прошлог четвртка компанију ДПС КЛАС у Шапцу. Том приликом, заједно са градоначелником др Александром Пајићем, састао се са власником фирме Драганом Поповићем и обишао складиште робних резерви.

ДПС КЛАС је предузеће из области прехрамбене индустрије, које се бави производњом брашна и располаже са више од 100 хиљада тона силосних капацитета у којима се складиште житарице, пшеница, сунцокрет, соја и кукуруз.

-Фирма запошљава око 200 људи и остварује годишње приходе од око шест милијарди динара и промет од 170 хиљада тона. У млиновима се преради око 100 хиљада тона пшенице годишње и комплетно брашно се избаци на тржиште Србије и региона. У наредним годинама у плану су велика улагања у повећање прерађивачких капацитета и процес производње како бисмо достигли тај жељени петогодишњи циљ од 150 хиљада тона- навео је Поповић.

Момировић је оценио да је у области прераде пшенице то највећа компанија у земљи, те да Шабац има на шта да буде поносан.

Фото: Глас Подриња


-У овим силосима имамо 20 хиљада тона пшенице. У претходном периоду обезбедили смо стотине хиљада тона пшенице и кукуруза у нашим складиштима на територији целе државе, по 11 хиљада тона шећера, соли и литара уља у нашим резервама. Грађани заиста могу да буду спокојни, тржиште је потпуно стабилно. Не можемо да игноришемо инфлацију и раст цена на територији целе Европе, али можемо и успевамо да обезбедимо најниже цене, пре свега хлеба, али и осталих основних животних намирница као што су шећер и уље. Морамо да заштитимо најугроженије људе у нашој земљи. Нећемо дозволити да се инфлација отргне контроли и мислим да смо доказали у претходном периоду да можемо да се носимо са овом кризом и обезбедимо стабилно снабдевање и цене- поручио је министар и додао да су у Шапцу видљиве позитивне последице улагања у инфраструктуру и друге јавне инвестиције.

Градоначелник Шапца рекао је да је ДПС КЛАС једна од најбољих компанија у граду и лидер у прерађивачкој индустрији пшенице у земљи.

-ДПС КЛАС је добар сарадник града, члан Привредног савета и заиста својим радом доприноси, како развоју своје компаније, тако и визије града Шапца у целини. Велике количине робне резерве се налазе у њиховим силосима и то даје сигурност граду и читавој држави, која такође добром политиком и улагањем у прехрамбене производе, односно сировине, ради на стабилности домаћег тржишта. Сигуран сам да ћемо у наредном периоду боље и квалитетније сарађивати са више од 5.000 пољопривредних домаћинстава од којих ДПС КЛАС откупљује производе, али у исто време радити на још бољим стандардима пратећи светске трендове. Добро је што компанија жели да прошири производне и складишне капацитете и тежи квалитетнијем и бољем раду- нагласио је Пајић.
Д.Д.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa