Инфо

26. јануар 2023.26. јан 2023.
Погружење преко 20 одважних
БОГОЈАВЉЕЊЕ НА САВИ У ПРОВУ ВЕЛЕЛЕПНО

Погружење преко 20 одважних

У дану када се Бог јави, ваистину се јави, уз беспрекорну организацију Прово је угостило у богатом програму житеље села али и васцеле општине. Прелепо време украсили су одважни девојке и момци њих преко 20. Срећко Палежевић, општина Владимирци, Месна заједница и парохија села су свако у свом делу завредели чисту десетку за све виђено.

Прво је хор Основне школе „Јован Цвијић“ из Прова отпевао пригодну песму Маријо славна да би глумац Александар Дунић у свом стилу беседио Владику Николаја Велимировића па опет хор певао спаси боже- крст је спасење. Потом су црквени оци освештали воду да би најузбудљивији део било погружење преко 20 одважних.



Да све буде велелепно побринули су се углавном млади учесници. Пре свих Весна Диклић која је на погружење ушла у Саву са оцем Љубомиром иако има само седам година. Аплауз подршке је завредела и Мина Милијанчевић као и сви остали који су се на Богојављење нашли у Сави под окриљем часног крста. Тим пре што су Општина Владимирци и Љубомир Стојановић звани бата Ћока даровали 20 кубика бетона да се наредног Богојављења лакше дође од асфалта до реке.


По три пута су се уз крст зарањали у воду а онда и целивали крст из руку свештеника. Да све остане незаборавно постарао се Ђорђе Терзић из Прова даровањем пригодних мајица, парохија села Прова пригодним крстовима а Општина Владимирци уређењем прилаза реци.

Потом су се на растанку сви поздравили са Бог се јави, ваистину се јави пожелевши да се идуће године окупе у што већем броју и ако је овогодишњи одзив био импресиван.
С.К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa